Schwarz Group verbetert levertijd van innovatieve digitale diensten met Red Hat

24 maart 2021

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, kondigt aan dat de Schwarz Group het Red Hat Ansible Automation Platform gebruikt om 12.500 winkels centraal te controleren en te beheren. Red Hat Ansible Automation Platform ondersteunt een automatiserings-framework waarmee de Schwarz Group wereldwijd nieuwe winkels kan uitrollen en digitale diensten kan leveren, en tegelijkertijd lokale markten ondersteunt door middel van gedecentraliseerd beheer. 

Schwarz Group is de op drie na grootste retailer ter wereld op basis van omzet. De groep exploiteert wereldwijd meer dan 12.500 winkels onder de merknamen Lidl en Kaufland. Het Ansible Automation Platform biedt de groep een meer consistente operationele basis waarmee de organisatie nieuwe en innovatieve digitale diensten kan lanceren en distribueren in elke winkel. Deze diensten zijn ontworpen om de winkels van Lidl en Kaufland concurrerend te houden.

Verder kan het bedrijf ook sneller nieuwe winkels lanceren. Back-end servers en systemen kunnen in minder dan 30 minuten worden opgestart en gesynchroniseerd met centrale operaties. Elke winkel heeft zijn eigen Storeserver die verschillende functies ondersteunt, waaronder CCTV, kioskbeheer en customer reward-programma’s voor klanten. Eenmaal geactiveerd, kan de lokale beheerder op afstand diensten automatiseren en implementeren op de Storeserver voor een specifieke locatie. Vanaf dat moment kunnen nieuwe diensten en applicaties eenvoudig worden geïnstalleerd met behulp van Red Hat Ansible Automation Platform.

Het automatiserings-framework ondersteunt de expansie van de Schwarz Group en maakt de winkels toekomstbestendig door nieuwe diensten mogelijk te maken die de klantervaring voortdurend verbeteren. Groepsbrede initiatieven worden gecoördineerd door de centrale IT-afdeling om in elke winkel een consistente merkbeleving te bieden. Als gevolg daarvan stroomlijnen lokale teams hun inspanningen, waardoor ze tijd en middelen besparen. Bovendien kunnen de lokale IT-teams het framework gebruiken om aan alle lokale eisen te voldoen en zich te richten op innovatie. De Schwarz Group voert nu tot 1.000 Ansible Automation Platform-taken per dag voor het wereldwijd beheren van de winkelactiviteiten.

Schwarz Group beschikt al over een uitgebreide IT- en cloud-infrastructuur, een merk genaamd STACKIT, dat wordt beheerd door Schwarz IT, de interne IT-dienstverlener van de groep. Schwarz IT identificeerde aanvankelijk de behoefte aan een gecentraliseerd automatiseringssysteem om de winkelactiviteiten te standaardiseren en te beheren.

Automatisering is een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering van de organisatie, en enterprise ondersteuning was een belangrijke reden om de oplossing van Red Hat te gebruiken. Het zou voor de Schwarz Group zeer ingewikkeld en tijdrovend zijn geweest om een aantal architectuurproblemen op te lossen met de niet-ondersteunde community-versie van Ansible. De teams van Schwarz IT hebben daarom samen met de technische experts van Red Hat tijdens een tweedaagse workshop de architectuur doorgelicht en best practices voor de nieuwe automatiseringsoplossing vastgesteld.

Het interne team is nu volledig vertrouwd met het platform en de functionaliteit ervan. Het uitvoeren van systeemupgrades en platformonderhoud verloopt eenvoudig en naadloos, waardoor teams meer tijd kunnen besteden aan het leveren van waarde voor de organisatie in plaats van enkel aan het uitvoeren van routinebeheer.

Joe Fitzgerald, vice president en general manager, Management, Red Hat, zegt in een toelichting: “Automatisering staat centraal in de bedrijfsprocessen van een organisatie. Wij werken nauw samen met onze klanten om hen te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een automatiseringsoplossing die aansluit op hun behoeften. Met het Red Hat Ansible Automation Platform is het mogelijk om systemen en processen volledig te automatiseren en IT-governance te realiseren. De oplossing kan schalen over verschillende clouds, IT-afdelingen, business units en regio’s. Dit levert een grotere wendbaarheid op, het bevordert een geest van samenwerking en maakt tijd vrij voor kerntaken. We hebben Schwarz IT geholpen het platform te verifiëren en samen aan verdere schaalvergroting te werken.”

Felix Kuehner, Head of Storeserver, Compute en Runtime Services – Linux, Schwarz IT, zegt: “Als organisatie zijn wij altijd een groot voorstander geweest van open source. Met een gecentraliseerde automatiseringsoplossing kunnen we sneller nieuwe winkels lanceren, geautomatiseerde workflows ondersteunen en innovatieve digitale diensten uitrollen in al onze winkels wereldwijd. Met in-store digitale diensten die de klantervaring verbeteren, kunnen we ons onderscheiden en concurreren met online retailers. Red Hat Ansible Automation Platform heeft ons geholpen om tijdrovende handmatige processen te elimineren, waardoor wij ons kunnen richten op innovatie.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This