Veracode organiseert The Hacker Games in gevecht tegen gebrek aan cybersecurity-vaardigheden

17 maart 2021

Veracode, een leverancier van application security testing (AST), kondigt vandaag de Veracode Hacker Games aan. De twee weken durende wedstrijd voor studenten in computerwetenschappen en cybersecurity daagt teams van acht vooraanstaande universiteiten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk uit om hun vaardigheden op het gebied van veilig coderen op de proef te stellen. Onder andere de Universiteit van Birmingham, de Tufts-universiteit in Massachusetts en de Universiteit van Warwick zijn vertegenwoordigd. Zij maken kans op verschillende prijzen. Daarnaast doneert Veracode 15.000 dollar aan de beste universiteiten.

“De druk op ontwikkelaars om software te leveren die goed beveiligd is tegen cyberaanvallen neemt flink toe. Meer fundamentele kennis over cybersecurity is daarom nodig. Dit vertaalt zich namelijk in minder kwetsbaarheden in de software die kunnen worden uitgebuit”, zegt Chris Wysopal, oprichter en Chief Technology Officer bij Veracode. “Toch zie je veilig programmeren vrijwel nergens terug in het universitaire curriculum. We organiseren de Veracode Hacker Games om universiteiten te helpen veilig programmeren tot een kernonderdeel van hun computerwetenschap- en cybersecurity-curriculum te maken. Deze competitie geeft studenten tegelijkertijd de mogelijkheid hun vaardigheden in een ongesimuleerde omgeving op de proef te stellen.” 

Marktonderzoek bevestigt gebrek aan vaardigheden

Organisaties kunnen hun risicoprofiel beter beheersen als de volgende generatie softwareontwikkelaars veilige code leert schrijven aan het begin van de ontwikkelingscyclus.

  • Hackers worden steeds geavanceerder: volgens een recente studie van de University of Maryland vallen ze nu elke 39 seconden aan.
  • Volgens IBM bedragen de gemiddelde totale kosten van een datalek voor een bedrijf bijna vier miljoen dollar.
  • Momenteel beschikt volgens het National Center for Education Statistics slechts 3 procent van afgestudeerde Bachelors in de Verenigde Staten over vaardigheden op het gebied van cybersecurity. In het Verenigd Koninkrijk zijn slechts vijf bacheloropleidingen in de computerwetenschappen door het National Cyber Security Center gecertificeerd op het gebied van cybersecurity.

Ming Chow, Associate Teaching Professor aan de Tuft-universiteit: “Als onderwijzers is het onze taak ervoor te zorgen dat de volgende generatie volledig is voorbereid op de uitdagingen waarmee zij in hun loopbaan te maken zullen krijgen. In dit geval moeten softwareontwikkeling en -beveiliging vanaf het begin nauw geïntegreerd worden. De Hacker Games bieden de perfecte kans om die vaardigheden op de proef te stellen op een manier die boeiend, leuk en representatief is voor scenario’s uit de echte wereld.”

Met behulp van Veracode Security Labs is de wedstrijd gegamificeerd. Deelnemers aan de eerste editie van de Veracode Hacker Games (15-26 maart 2021) gaan hands-on uitdagingen voltooien om gevaarlijke beveiligingslekken in echte, live applicaties te vinden en te repareren. Alle deelnemende universiteiten krijgen een jaar lang gratis toegang tot de Veracode software. Daarnaast doneert Veracode $10.000 en $5.000 aan de informatica- of cybersecurityfaculteiten van de winnende universiteiten die op respectievelijk de eerste en tweede plaats eindigen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This