Colt lanceert wereldwijde SD-WAN White Label-oplossing

10 maart 2021

Colt Technology Services lanceert vandaag zijn SD-WAN White Label oplossing. Deze nieuwe oplossing biedt wholesale-klanten de mogelijkheid om de bekroonde SD-WAN-dienst van Colt naadloos wereldwijd aan eindklanten te bieden, inclusief een speciaal klantportaal. Zo kunnen ze snel het het enorme potentieel van de SD-WAN-markt aanboren. Deze volwassen en innovatieve oplossing vereist geen directe investeringen en kost slechts minimaal programmeerwerk.

Als reactie op de voortdurende veranderingen in de connectiviteitseisen van bedrijven breidde Colt zijn SD-WAN-aanbod recentelijk uit met SD-WAN 2.0. Deze oplossing biedt nieuwe functies zoals software voor WAN-optimalisatie, geavanceerde bescherming met een firewall, verbeterd inzicht in het netwerk en Self-Install CPE, de mogelijkheid om de SD-WAN-oplossing van Colt zelf te installeren.

De SD-WAN White Label oplossing biedt wholesale-klanten en systeemintegreerders nu de mogelijkheid om het complete scala van door de branche erkende, SD-WAN 2.0-functies aan eindklanten aan te bieden. Dankzij de significante groei van de SD-WAN markt implementeren namelijk steeds meer bedrijven SD-WAN om hun flexibiliteit te vergroten en ondersteuning te bieden voor cloud-applicaties. Deze forse vraag naar softwaregedefinieerde oplossingen stelt steeds hogere eisen aan operators en systeemintegreerders. Zij moeten hoge kwalitatieve SD-WAN-diensten aan hun eindklanten kunnen bieden.

SD-WAN als pijler van bedrijfsvoering

In combinatie met het IQ Network, dat wereldwijd meer dan 900 datacenters en ruim 29.000 gebouwen verbindt en het volledige bezit is van Colt, biedt de nieuwe propositie van Colt een onderscheidende oplossing met een snelle go-to-market, provisioning van netwerkservices met hoge volumes en beheereenvoud.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “Sinds de introductie van SD-WAN in 2016 is Colt in deze technologie blijven investeren. We hebben gemerkt dat SD-WAN bij veel ondernemingen is uitgegroeid tot de pijler van hun bedrijfsvoering.”

“Het doet ons een genoegen om onze bekroonde SD-WAN-technologie in de vorm van een white label-oplossing aan te bieden. Service providers en systeemintegrators kunnen hiermee snel het enorme potentieel van de zakelijke markt voor SD-WAN aanspreken. De verbeterde gebruikservaring, krachtige analysemogelijkheden en integrale beveiliging helpen organisaties bovendien sneller te innoveren.”

Meerdere SD-WAN-oplossingen

Deze productlancering volgt na andere introducties van SD-WAN-oplossingen door Colt in het afgelopen jaar, waaronder SD-WAN Multi-Cloud. Met deze oplossing kunnen organisaties gebruikmaken van één verbinding om meerdere cloud providers via het SD-WAN te bereiken. Colt introduceerde daarnaast VoIP-optimalisatie en ondersteuning voor IPv6 op basis van SD-WAN.

Colt werd recentelijk aangemerkt als ‘Strong Performer’ in The Forrester Wave: Software-Defined WAN Services, vierde kwartaal 2020.

De SD-WAN White Label-oplossing van Colt is per direct verkrijgbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This