Check Point Software host eerste virtuele CPX360

1 maart 2021

 Check Point Software Technologies, leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, hostte hun jaarlijkse klanten- en partnerevenement, CPX 360, voor het eerst virtueel. Het tweedaagse evenement staat in het teken van het aanpakken van de meest urgente cybersecurity-uitdagingen van vandaag – en morgen – en het helpen van grote en kleine organisaties bij hun strategie tegen cyberdreigingen en hackers. 

Nieuwe werkplekken, nieuwe beveiliging

In zijn keynote ‘New World, New Opportunities’ beschreef Check Point-oprichter en CEO Gil Shwed de wereldwijde impact van de sterke verschuiving naar thuiswerken in 2020 als gevolg van de COVID-19-pandemie – en hoe we het afgelopen jaar een enorme toename zagen in alle soorten cyberaanvallen, met een stijging van 50% in geraffineerde cyberattacks. Vooruitkijkend stelt Shwed dat bij maar liefst 74% van de organisaties in 2021 en daarna werknemers permanent of in hybride vorm gaan thuiswerken. Hij benadrukt ook de dringende noodzaak om deze nieuwe gedistribueerde werkplekken te beveiligen tegen geavanceerde aanvallen.

Shwed beschreef zijn visie op de nieuwe veiligheidsuitdagingen van de toekomst als volgt: “We hebben nu te maken met Gen V cyberaanvallen, die multi-vector, polymorf en ontwijkend zijn, waardoor je ze ontzettend moeilijk kunt identificeren. De grootste uitdaging is echter dat de meeste organisaties alleen Gen III-beveiligingstechnologie gebruiken, die niet in staat is om deze huidige generatie aanvallen te detecteren. Onze prioriteit is om die beveiligingsgeneratiekloof te overbruggen en organisaties naar Gen V-beveiligingstechnologieën te brengen en hen ook in de toekomst te beschermen.”

Behind the Scenes of a Cyber Pandemic

Op het evenement sprak ook Chris Krebs, de voormalige Amerikaanse directeur van het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA). In zijn keynote, ‘Behind the Scenes of a Cyber Pandemic’, besprak hij zijn ervaringen vanuit zijn CISA-rol en enkele van de uitdagingen die hij heeft moeten overwinnen als de hoogste cyberbeveiligingsfunctionaris van de Amerikaanse regering. Hij was verantwoordelijk voor het beveiligen van de presidentsverkiezingen. 

Harmony: unified oplossing voor endpoint bescherming op elk device

Daarnaast onthulde Itai Greenberg, VP Product Management, Check Point’s nieuwe security-oplossingen, waaronder Check Point Harmony. Dit is de eerste unified oplossing die veilige connectiviteit mogelijk maakt naar mogelijke bron en totale endpoint-bescherming biedt voor gebruikers op elk device. Harmony beveiligt zowel bedrijfs- als BYOD-apparaten en internetverbindingen tegen bekende en zero-day aanvallen, terwijl het Zero-Trust toegang geeft tot bedrijfsapplicaties in één eenvoudig te beheren omgeving. Greenberg gaf ook inzicht in Check Point’s roadmap voor oplossingen voor het komende jaar en hoe de drie belangrijkste technologische pijlers bedrijfsnetwerken, cloud-implementaties en werknemers op elke locatie zullen beveiligen.

CISO Life en Evolutie van malware

Andere keynote sprekers waren Mac Avancena, de CISO van Kern County, Californië, die het ‘CISO Life, Corona Style’ beschreef en inging op de uitdagingen op het gebied van beveiliging en werken op afstand die hij tijdens de pandemie heeft overwonnen. Maya Horowitz, Director of Threat Intelligence & Research, die wereldwijd het malware-onderzoek van Check Point leidt, besprak ook de evolutie van malware en de opkomende trends.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This