Altair verbetert simulaties voor elektronische systemen

1 maart 2021

Altair introduceert de simulatiesoftware 2021-update. Daarin zijn vooral de simulatiemogelijkheden voor het ontwerpen van elektronische systemen en productietechnieken uitgebreid. De leverancier van oplossingen voor productontwikkeling biedt zowel meer als snellere mogelijkheden om het gebruiksgedrag van slimme producten en systemen te simuleren. Onder andere voor 5G- en IoT-gebaseerde innovaties in de automobielindustrie, energie-, high-tech-, luchtvaart- en zorgsector.

Ontwerpen elektronisch systemen

Altair’s nieuwe functionaliteit stelt engineers in staat om elektronische systemen op alle aspecten van het fysieke, logische, elektrische, mechanische en thermische gedrag te simuleren. Als gevolg daarvan is het ontwerp van printed circuit boards (PCB) sneller te reviewen, te analyseren en te verifiëren op elektromagnetische compatibiliteit. De 2021-update bevat onder andere:

 • Verbeterde simulatie en optimalisatie van draadloze connectiviteit, waaronder voor 5G
 • Visuele firmware-ontwikkeling met ondersteuning voor veelgebruikte microcontrollers
 • Meer functionaliteit voor PCB-productie, assemblage en ‘end-of-line’ testen 
 • Uitgebreide workflows vereenvoudigen en automatiseren voor ontwerpers de analyses van structurele belastingen, trillingen, thermisch gedrag en een valtest

Gebruiksgedrag simuleren 

De nauwkeurigheid en performance van Altair’s 2021 simulatiesoftware zijn zowel verbeterd voor gebruik op desktop computers, als in private, publieke en hybride cloudomgevingen. Vooral het simuleren van gebruiksgedrag van producten en systemen is verbeterd door de volgende updates:

 • Verbeterde modelleer- en visualisatiemogelijkheden van de user experience, met behulp van workflows voor de volledige topology modeling en meshing, besparen uren aan tijd. Verder is de simulatienauwkeurigheid van complexe modellen verbeterd met realistischere representaties van connectoren
 • Geavanceerde fysische modellen waarvoor het gelijktijdig simuleren van vloeibare en vaste elementen nodig is, zoals deeltjes in een luchtstroom, zijn nu mogelijk
 • Aëro-elastische effecten van vliegtuigvleugels zijn te analyseren voor het oplossen van fladderen en andere potentiële ontwerpuitdagingen. 
 • Altair’s SimSolid simulatietechnologie voor ontwerpers, engineers en analisten is zo’n tien keer sneller dan in de eerste release
 • Alle simulatiesoftware ondersteunt de Altair Material Data Center, met onder andere het grootste aantal materiaaleigenschappen van kunststoffen in de markt

Simulatiegestuurd ontwerpen voor productie 

Altair is een pionier op het gebied van simulatiegestuurd ontwerpen voor productie (SDfM). Daarmee biedt het bedrijf functionaliteit om de produceerbaarheid van innovaties al in de eerste ontwerpfase te verifiëren met nauwkeurige solvers, via een intuïtieve interface. Altair ondersteunt nu gieten, stempelen, vormen, extruderen, additieve technieken en schuimen. Tevens wordt de simulatiesoftware van Altair vaker gebruikt bij fabricageprocessen tijdens onderzoek, ontwikkeling en procesverbetering in industrieën die bulkgoederen produceren, zoals farmacie, voeding, cosmetica en chemicaliën.

 • Inspire Mold wordt steeds vaker gebruikt als referentiekader voor het simuleren van spuitgieten tijdens de eerste fasen van het productontwerp
 • Inspire PolyFoam simuleert het gieten van schuimcomponenten en hardschuimpanelen met polyurethaan, die in veel industriële en huishoudelijke toepassingen worden gebruikt

“Deze update vereenvoudigt en versnelt voor klanten het ontwerpen van elektronische systemen en simulaties voor de produceerbaarheid van hun ontwerpideeën”, vertelt James Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Als gevolg daarvan kunnen zij winstgevender complexe producten en innovaties ontwikkelen en zowel de ondersteuning van 5G als moderne productietechnieken simuleren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This