PCCW Global kiest voor hyperconverged infrastructuur van Nutanix

1 maart 2021

PCCW Global, wereldwijd een toonaangevende telecomprovider, kiest voor Nutanix om de traditionele architectuur te vervangen door een hyperconverged infrastructuur. Op die manier kunnen ze beter inspelen op de noden van de markt. De nieuwe oplossing ontlast bovendien ook het eigen IT-team dat het platform nu veel eenvoudiger kan beheren. 

PCCW Global is als telecomprovider gespecialiseerd in het aanbieden van mobiliteits-, spraak- en dataoplossingen voor multinationals en communicatiedienstverleners (telecom, cloud, applicaties, …). De hoofdzetel bevindt zich in Hong Kong maar PCCW Global is wereldwijd aanwezig, met onder meer een vestiging in Gosselies.

Zeker in deze sector wordt er steeds meer gevraagd van IT, en dus stijgt ook de druk op IT-teams. “Wereldwijd meer dan 1000 VMs beheren met een klein team is niet eenvoudig”, zegt Frédéric Lhoest, Sr Technology Architect bij PCCW Global. “Wij zochten dus naar een nieuwe oplossing waarbij een eenvoudig beheer cruciaal was. Automatisering was de sleutel in het selectieproces voor een nieuwe infrastructuur ter vervanging van onze traditionele IT-architectuur.”

vDisk toevoegen aan een VM: 15x sneller

Door de complexiteit van de vorige setting – met verschillende systemen voor storage, networking en computing – duurde het snel 15 tot 30 minuten om een nieuwe VM toe te voegen. Na het bekijken van verschillende oplossingen bleek het Hyperconverged Infrastructure platform van Nutanix aan alle eisen te voldoen. PCCW Global startte met een Proof of Concept (PoC) waarbij ze in België als eerste het concept mochten valideren.

Vanaf het moment dat Nutanix werd binnengehaald in het datacenter van PCCW Global, ontstond als het ware een soort revolutie. Frédéric Lhoest: “We hebben eigenlijk 2 PoC’s gedaan. We zijn gestart in België, en nadien heb ik heb een cross-continentale replicatie gedaan. Het is me gelukt om een PoC te starten in een van onze datacenters in de USA en deze aan te sluiten op onze cluster in België met een beschermingsdomein. De Nutanix apparatuur arriveerde ‘s ochtends in onze Amerikaanse vestiging en tegen 15 uur ‘s middags waren mijn werkloads uit België al gerepliceerd. Ik had nooit gedacht dat het zo gemakkelijk zou zijn!”

PoC demonstreert eenvoud, snelheid en flexibiliteit op globaal niveau

Vandaag draait PCCW Global voor het grootste deel van zijn workloads op de Acropolis hypervisor (de Nutanix-implementatie van KVM). Het systeem is nu veel sneller en brengt ook meer eenvoud in het beheer van de IT-infrastructuur via een single pane of view. PCCW Global boekt tevens enorme tijdwinst: “Het toevoegen van een eenvoudige vDisk op een VM duurde in de vorige omgeving ongeveer 15 minuten vanaf de creatie van de LUN in het SAN tot de bevestiging op de VM,” legt Frédéric Lhoest uit. “Met Nutanix gebeurt exact dezelfde handeling in minder dan 1 minuut.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This