Google Cloud benoemt Joris Schoonis tot nieuwe Benelux Country Manager

4 februari 2021

Google Cloud benoemt Joris Schoonis als Benelux Country Manager. Hij krijgt de verantwoordelijk over het verder ontwikkelen van de go-to-market-functies van Google Cloud in de Benelux.

Schoonis voert straks de verkoopstrategie van Google Cloud in de regio aan, waar recent een aantal spraakmakende deals met klanten en partners zijn gesloten waaronder ASML, Randstad en Unilever.

Brede ervaring met leidinggeven in tech

Schoonis heeft ruim twintig jaar ervaring met het opbouwen van salesteams in de tech-sector. Voordat hij bij Google Cloud kwam, was hij Vice President EMEA bij MessageBird. Hij bekleedde ook verschillende leidinggevende functies bij Oracle en Salesforce. Zijn ervaring strekt zich uit over meerdere marktsegmenten, waaronder grote organisaties en opkomende markten. Zijn staat van dienst zal ook bijdragen aan de verdere groei van Google Cloud. Hij gaat zich daarbij richten op het uitbreiden van het lokale partnerecosysteem en klanten ondersteunen bij hun digitale transformatie.

De benoeming van Schoonis volgt op een aantal recente nieuwe aanstellingen. Bovendien sluit het aan bij de plannen van het bedrijf om de EMEA-salesteams te versterken en om zich te richten op zakelijke klanten in een aantal belangrijke vertical-markten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This