Nieuwe releases voor HashiCorp Consul en HashiCorp Vault op HashiCorp Cloud Platform

4 februari 2021

HashiCorp, leverancier van software voor het automatiseren van multi-cloudinfrastructuren, introduceert vandaag nieuwe releases van HashiCorp Consul en HashiCorp Vault. Deze worden aangeboden via het HashiCorp Cloud Platform (HCP). 
HCP Consul, een oplossing voor service networking in de cloud, is de eerste dienst die via het in augustus 2020 gelanceerde HashiCorp Cloud Platform algemeen beschikbaar is nadat de bèta-versie in de zomer beschikbaar kwam. Daarna hebben meer dan 2.100 bedrijven zich aangemeld voor deelname.

Securityrisico’s in de cloud

HCP Vault, HashiCorp’s oplossing voor het automatiseren van cybersecurity in de cloud, is per direct beschikbaar als gratis publieke bètaversie. Beide oplossingen helpen organisaties om hun overstap naar de cloud te versnellen. Daartoe bieden ze essentiële automatiseringsmogelijkheden die worden beheerd door de experts van HashiCorp. Dit verlicht de operationele last van de IT-teams van organisaties.

“Bedrijven kunnen hun digitale transformatie bevorderen door applicaties in dynamische cloudinfrastructuren te hosten. Dit gaat gepaard met nieuwe uitdagingen, zoals beheercomplexiteit, een tekort aan benodigde technische vaardigheden en nieuwe securityrisico’s”, zegt Armon Dadgar, medeoprichter en CTO van HashiCorp. “Het HashiCorp Cloud Platform versnelt de cloud-initiatieven van bedrijven, maar zonder de extra last die gepaard gaat met het beheer van de tools die nodig zijn voor een succesvolle automatisering van de infrastructuur. We verwachten dat HCP Consul organisaties helpt hun digitale transformatie te versnellen.”

Meer toegevoegde waarde voor de business

HCP Consul en HCP Vault bieden directe voordelen voor bedrijven die worstelen met een tekort aan medewerkers met de benodigde technische vaardigheden. De oplossingen maken waardevolle tijd van IT-teams vrij, zodat ze meer tijd overhouden voor strategische projecten en sneller toegevoegde waarde kunnen creëren voor de business. Het HashiCorp Cloud Platform maakt het mogelijk om volledig beheerde versies van HCP Consul en HCP Vault met een simpele druk op een knop af te nemen en biedt een consistente workflow voor effectief beheer van multi-cloudomgevingen. Het HashiCorp Cloud Platform is beschikbaar via AWS. 

“Het doet ons genoegen dat HCP Consul en HCP Vault beschikbaar zijn op AWS”, zegt Deepak Singh, vice president, Compute Services, Amazon Web Services, Inc. “Klanten kunnen onmiddellijk automatiseringsvoordelen realiseren met HCP Consul, een productieklare, volledig beheerde service mesh-oplossing, die gebruikers helpt om sneller en met minder middelen verbindingen tussen AWS-workloads tot stand te brengen en te beveiligen via push-button deployment van volledig beheerde clusters die vooraf zijn geconfigureerd voor ontwikkeling en productie.”

Zero trust security

Wanneer bedrijven naar de cloud overstappen, moeten statische IP-gebaseerde oplossingen aan de netwerkrand ingeruild worden voor oplossingen die voorzien in dynamisch identiteitsbeheer. Zero trust security draait om integrale beveiliging van de toegang op basis van vertrouwde identiteiten. HCP Consul en HCP Vault zijn ontwikkeld met het oog op schaalbare zero trust security. Dit zorgt ervoor dat alle computersystemen, services en gebruikers die toegang tot multi-cloudomgevingen zoeken, worden geauthenticeerd. De aanpak van HashiCorp maakt het mogelijk om het principe van zero trust toe te passen op de vier pijlers van multi-cloudbeveiliging: authenticatie en machtiging van computersystemen (via Vault), machine-to-machine (M2M)-toegang (via Consul), authenticatie en autorisatie van mensen (via betrouwbare identity providers) en toegang van mensen tot computersystemen (via HashiCorp Boundary).

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This