Siemon benoemt nieuwe president en CEO

3 februari 2021

Siemon, een wereldwijd actieve specialist op het gebied van netwerkinfrastructuren, heeft met ingang van 1 januari 2021 Henry Siemon benoemd tot nieuwe president en CEO. Carl Siemon, die sinds 1982 president en CEO was, blijft lid van de Raad van Bestuur. Hij zal als strategisch adviseur nauw samenwerken met Henry Siemon en de andere leden van het management team van Siemon.

Henry Siemon is de vijfde CEO in de 118-jarige geschiedenis van het concern. Sinds hij in 2017 bij Siemon in dienst kwam, heeft Henry Siemon onder andere de rol vervuld van global director of supply chain. In die functie heeft hij zich onder andere gericht op initiatieven om de operationele gang van zaken van het bedrijf verder te verbeteren in de 150 landen die Siemon bedient. Henry Siemon behaalde zijn bachelor-diploma met een focus op economie aan de Universiteit van Richmond en behaalde later zijn MBA aan de MIT Sloan School of Management. Voordat hij bij Siemon kwam, werkte Henry voor Apple, waar hij lid was van het wereldwijde strategische team dat zich binnen Apple richt het verder optimaliseren van de supply chain. Later heeft hij leiding gegeven aan het team dat zich bezig houdt met reseller operations voor verschillende producten. Voor Apple werkte Henry Siemon voor Deloitte Consulting, waar hij klanten adviseerde over hun organisatorische en operationele strategie.

Carl Siemon sprak veel lof uit over de waarden, het talent, het zakelijk inzicht en de drive die Henry Siemon in zijn nieuwe rol van  CEO met zich meebrengt. “Ik ben verheugd en trots Henry te verwelkomen als de volgende president van Siemon. We hebben het geluk dat een Siemon-familielid van de vijfde generatie bereid en in staat is om een duidelijke koers uit te zetten en het bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Ik weet dat de toewijding aan kwaliteit en innovatie die het merk Siemon kent, zal worden omarmd en bevorderd door Henry. We hebben als bedrijf Henry het afgelopen jaar als gevolg van COVID 19 onder zeer moeilijke omstandigheden in actie gezien. Hij heeft op creatieve wijze problemen weten op te lossen die werden veroorzaakt door de wereldwijde pandemie. Zijn daadkracht gedurende deze lastige periode heeft ons gesterkt in de juistheid van de beslissing over de planning van opvolging die ons bestuur twee jaar geleden heeft genomen”, legt hij uit. “Het bedrijf zal met Henry in goede handen zijn en ik kijk ernaar uit om te gaan waar Henry ons naartoe leidt.”

Henry Siemon heeft zijn waardering uitgesproken voor de bijdrage die Carl Siemon gedurende bijna vier decennia aan de ontwikkeling en groei van Siemon heeft geleverd. “Carl en ik hebben het vaak over rentmeesterschap en hoe belangrijk het in een familiebedrijf is dat de CEO ook ‘chief caretaker’ is. We zijn ons altijd bewust van onze verantwoordelijkheid om voortdurend te verbeteren, maar ook om plezier te hebben. Elk van mijn voorgangers heeft hun eigen blijvende stempel gedrukt op het succes van Siemon, maar Carl misschien nog wel het meest. Tijdens zijn tijd als CEO is Siemon geëvolueerd van een Amerikaanse fabrikant tot een toonaangevende wereldwijde aanbieder van oplossingen die goed gepositioneerd is voor voortdurende groei en innovatie. Ik heb het geluk de teugels van zo’n gezonde organisatie over te mogen nemen en kijk ernaar uit om ons bedrijf, onze klanten en partners de komende jaren van dienst te zijn.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This