Atos en OVHcloud sluiten strategisch partnership voor ontwikkeling Europese cloud-oplossingen

2 februari 2021

Atos en OVHcloud bundelen de krachten met als doel organisaties wereldwijd te ondersteunen met betrouwbare oplossingen voor transformaties naar de cloud. Als onderdeel van dit partnership creëren OVHcloud en Atos een multicloud-oplossing die toonaangevend is in de Europese markt.

Deze samenwerking resulteert in een versterking van Atos’ one-stop shop aanbod via Atos OneCloud en de innovatieve cloud-oplossingen van OVHcloud, die zijn gebaseerd op robuuste infrastructuren. Internationale klanten krijgen toegang tot een omvangrijk netwerk van ruim 130 datacenters voor de hosting van private infrastructuren.

Het partnership weerspiegelt de gemeenschappelijke ambities van Atos en OVHcloud die zijn gericht op het waarborgen van dataprotectie en privacy. Beide groepen bouwen voort op de gezamenlijke missie om een onderscheidende, end-to-end, betrouwbare en robuuste cloud-omgeving te bouwen: van infrastructuren en applicaties tot industriële data spaces. Hiermee stellen ze organisaties in staat om de volledige regie te behouden over hun data en IT-toepassingen, of dit nu in een publieke, private of hybride cloud gebeurt. Als medeoprichters van GAIA-X – de Europese associatie voor data en cloud – werken Atos en OVHcloud samen bij het waarborgen van de performance van het toekomstige GAIA-X raamwerk en de naleving van privacy-wetgeving van de Europese Unie, waaronder GDPR.

Het partnership biedt organisaties in heel Europa een zeer hoog niveau van beveiliging bij gebruikmaking van cloud-technologieën. OVHcloud is kort geleden gecertificeerd met het SecNumCloud-label door het Franse Nationale Cybersecurity Agentschap(ANSSI). Dit betekent dat haar dienstverlening op het gebied van de private cloud voldoet aan de allerhoogste security-standaarden. Als de op twee na grootste internationale aanbieder op het gebied van security services zal Atos cybersecurity-oplossingen bieden die worden gehost door OVHcloud, met als doel de digitale veiligheid van haar belangrijkste Cloud-oplossingen te waarborgen:

  • on-demand ANSSI-gekwalificeerde encryptie-services en anonimiseringsbeheer
  • strikt beveiligde gateways voor toegang tot infrastructuren – zowel lokaal als op afstand – en applicaties met het hoogste niveau van controle en betrouwbaarheid, ook voor medewerkers die op afstand werken
  • heldere risico-indicatoren op een goed beveiligd security dashboard worden ontdekt en zichtbaar gemaakt, ondersteund door consultancy-mogelijkheden

“Bedrijven worden steeds meer cloud-first en data-gedreven, waardoor de behoefte aan een betrouwbare digitale infrastructuur die volledig is toegesneden op specifieke eisen in termen van service level agreements, beveiliging en schaalbaarheid, groeit. Atos OneCloud is ontworpen om een brug te slaan tussen digitale cloud-oplossingen en de zakelijke behoeften van klanten. Onze partners spelen een belangrijke rol in de aanpak hiervan en we zijn blij dat OVHcloud zich bij ons ecosysteem aansluit. Onze samenwerking is gebaseerd op een  sterke synergie en samen kunnen we klanten een hoogwaardige digitale beveiliging bieden op basis van ons Europese aanbod van cloud-diensten”, vertelt Yannick Tricaud, CEO van Atos Zuid-Europa.

“Er vindt een aanzienlijke stroomversnelling in digitale transformaties plaats in de publieke en private sector en we zijn blij dat we met Atos cloud-oplossingen gaan ontwikkelen die aansluiten op de specifieke behoeftes van organisaties. De diepgaande technologische expertise van Atos in combinatie met het krachtige ecosysteem van OVHcloud, onze robuuste infrastructuren en hoogwaardige multicloud-producten bieden in deze markt veel toegevoegde waarde”, aldus Michel Paulin, CEO van OVHcloud.

Beide bedrijven zetten hun inspanningen gericht op het realiseren van CO2-neutrale oplossingen voort. Als onderdeel hiervan ontwikkelen zij wereldwijde end-to-end duurzame platforms en services en zijn zij medeondertekenaar van het Climate Neutral Data Centre Pact. OVHcloud zal een bijdrage leveren aan het doel van Atos om Decarbonization Level Agreements aan te bieden waarvan rapportages over de prestaties van beide partners op het gebied CO2-neutrale dienstverlening en cloud-oplossingen deel uitmaken.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This