Sunweb Group verwelkomt Roel Wessels als Director Intelligence

2 februari 2021

Reisorganisatie Sunweb Group heeft Roel Wessels (37) per 1 februari 2021 aangesteld als Director Intelligence. Vanuit deze nieuw gecreëerde functie zal Wessels een belangrijke bijdrage leveren aan de transformatie van Sunweb Group naar een data-driven organisatie waarbij de klant nog sterker dan voorheen centraal komt te staan. Wessels was hiervoor Director Data & Insights bij OYO Vacation Homes, waar hij onder andere werkte voor het internationale platform voor verhuur van vakantiehuizen Belvilla. Voordat Wessels in 2016 bij Belvilla in dienst trad, was hij Data & Analytics Strategy Consultant bij Deloitte Consulting in Amsterdam.

Onder leiding van Wessels wordt de ambitie van Sunweb Group om digitaal te transformeren voortgezet; “Binnen de nieuwe strategie van Sunweb Group is Intelligence een belangrijke strategische pijler en ik ben dan ook verheugd dat Roel Wessels ons team komt versterken. Met zijn ervaring en mindset heb ik er alle vertrouwen in dat hij Sunweb Group op het gebied van Intelligence op de kaart gaat zetten, zodat we onze ambitie kunnen waarmaken om de ‘leading digital holiday expert’ te worden”, aldus Brenda van Leeuwen, CDO van Sunweb Group.

Wessels zal samenwerken met een team van data-analisten, scientists en partners, om een portfolio aan strategische en operationele data en analytische projecten te ontwikkelen, zodat een vooruitstrevend en gepersonaliseerd dienstenaanbod wordt ontwikkeld dat past bij het gedrag en de voorkeuren van de reizigers. “Ik kijk er naar uit om bij Sunweb Group aan de slag te gaan in deze nieuw gecreëerde functie. In de afgelopen vier jaar bij Belvilla heb ik de enorme kansen gezien voor de reisindustrie en heb ik impact gemaakt door de juiste analytische competenties te ontwikkelen en de organisatie te leren hoe deze het beste kunnen worden benut. Hoewel de wereldwijde pandemie helaas nog steeds enorme invloed heeft op de reisindustrie, geloof ik dat zodra de reismarkt weer gaat herleven we de enorme kansen op het gebied van intelligence en data science weer vol kunnen benutten”, aldus Roel Wessels.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This