Barracuda introduceert back-up platform voor gegevens in Microsoft Office 365

1 februari 2021

Barracuda komt met een nieuwe versie van Barracuda Cloud-to-Cloud Backup, dat snel Office 365-gegevens kan doorzoeken en herstellen, inclusief Teams, Exchange Online, SharePoint en OneDrive. Vergeleken met traditionele back-up- en hersteloplossingen biedt deze cloud-native oplossing een hogere schaalbaarheid, meer zekerheid en snellere prestaties. Barracuda Cloud-to-Cloud Backup is wereldwijd beschikbaar.

In een Microsoft-blogpost uit december 2020 valt te lezen: “Dit kwartaal hebben Microsoft 365-gebruikers over de hele wereld op één dag ruim 30 miljard minuten met elkaar samengewerkt, zoals onderling communiceren en gezamenlijk content creëren. Dit omvat zowel synchroon als asynchroon samenwerken en weerspiegelt de veranderende aard van werken.”

“Nu mensen op steeds meer plekken werken, is het gebruik van cloudgebaseerde apps zoals Microsoft Teams een voor de hand liggende stap”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Het beschermen van Microsoft Office 365-gegevens vraagt om een moderne, cloud-native aanpak. De nieuwe versie van Barracuda Cloud-to-Cloud Backup is volledig ontworpen voor en gebouwd in de cloud. Dat zorgt voor snelle installatie en eenvoudig beheer, zonder enig onderhoud.”

Enkele kenmerken van de nieuwe versie van Barracuda Cloud-to-Cloud Backup:

  • Schaalbaar en veilig: een cloud-native platform (gebouwd op en draait in de cloud) op locaties over de hele wereld;
  • Hoge prestaties: snel zoeken in back-ups en direct herstel van de benodigde gegevens. Het aanmelden en configureren is zeer eenvoudig, waardoor klanten al binnen vijf minuten back-ups kunnen draaien;
  • Gebruiksgemak: snelle en moderne gebruikersinterface met meer inzicht en een gloednieuw dashboard.

De nieuwe versie van Barracuda Cloud-to-Cloud Backup is gebaseerd op een modern cloud-native platform dat het fundament legt voor:

  • Ondersteuning voor additionele gegevensbronnen zoals SaaS-applicaties;
  • Integratie met de securityservices van Barracuda, zoals bescherming tegen dreigingen;
  • Het toevoegen van additionele functies voor gegevensbeveiliging, zoals gegevensclassificatie en data-loss prevention (DLP).

“Het voordeel van een ‘cloud-native’ oplossing is dat je profiteert van schaalgrootte voor je back-ups en van het feit dat dit een volledig beheerde oplossing is. Dat is anders dan bij traditionele back-up oplossingen, waarbij je aan capaciteitsbeheer en -planning moeten doen en er bijvoorbeeld voor moet zorgen dat je voldoende opslagruimte hebt. Een cloud-native oplossing zoals Barracuda Cloud-to-Cloud Backup is een volledig beheerde oplossing met vrijwel onbeperkte opslagcapaciteit”, zegt Nills Franssens, Senior Cloud Solution Architect bij Microsoft.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This