Open Infrastructure Foundation benoemt Raad van Bestuur

29 januari 2021

De Open Infrastructure Foundation (OpenInfra Foundation) heeft vandaag aangekondigd dat de Raad van Bestuur van de Stichting is uitgebreid tot 27 personen, waaronder Amar Padmanabhan, software-engineer bij Facebook; Xu Wang, senior stafingenieur bij Ant Group; en Daniel Becker, senior directeur engineering bij Red Hat. 

De aankondiging werd gedaan tijdens de eerste bestuursvergadering van OpenInfra Foundation onder haar nieuwe naam. Hierbij waren vertegenwoordigers van 22 technologie-organisaties aanwezig. Tijdens de bijeenkomst werd Allison Randal gekozen tot bestuursvoorzitter voor het jaar 2021.

Momenteel telt de OpenInfra Foundation meer dan 100.000 leden in meer dan 187 landen en bevordert het projecten zoals Airship, Kata Containers, Magma, OpenInfra Labs, OpenStack, StarlingX en Zuul.

“Het is goed om te zien dat de open-infrastructuurbeweging in zo’n snel tempo groeit, zoals blijkt uit het feit dat we meer platina-leden hebben dan ooit tevoren, meer OpenInfra-communityleden, waaronder infrastructuurexperts die enkele van de grootste infrastructuur ter wereld beheren, Ant Group en Facebook. Ook worden er continu nieuwe open source-projecten gestart, zoals Magma”, aldus Mark Collier, COO van OpenInfra Foundation. “Al deze trends wijzen op het begin van een decennium van mensen en bedrijven die investeren in open infrastructuur die nog maar net is begonnen. We willen iedereen uitnodigen om met ons mee te doen bij het bouwen van open source-gemeenschappen die software schrijven die in productie wordt genomen.”

Facebook heeft zich aangesloten bij de eerder genoemde groep van Platinum Members. Deze groep bestaat verder uit Ant Group, AT&T, Ericsson, FiberHome, Huawei, Red Hat, Wind River en Tencent. Ondersteuning voor de OpenInfra Foundation komt van meer dan 60 bedrijfsmatige leden.

“We zijn verheugd om te zien dat samenwerking rond open source-projecten zoals Magma een vlucht neemt”, zegt Amar Padmanabhan, software-engineer bij Facebook. “We hebben Magma gemaakt om operators een echte cloud-native gedistribueerde mobiele packet core te bieden die compact en gemakkelijk te implementeren is. We kijken er naar uit wat de OpenInfra-gemeenschap kan bijdragen om de connectiviteit voor mensen over de hele wereld te verbeteren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This