KickStart European Outlook-rapport: ‘Covid-19 zet de digitale industrie blijvend in de schijnwerpers – en dat is niet alleen maar goed nieuws’

29 januari 2021

Voor ons allen was 2020 op zijn zachtst gezegd een bewogen jaar. Voor de datacenter-industrie was de pandemie een keerpunt: het was het jaar waarin de industrie bewees van cruciaal belang te zijn voor ons dagelijks leven en economie – voor de ogen van de hele wereld. Vandaag publiceert de KickStart Europe Conference, die vorige week 900+ deelnemers mocht verwelkomen, haar jaarlijkse Europese Outlook. In het rapport vind je de belangrijkste inzichten die tijdens de conferentie werden gedeeld, naast voorspellingen over de nabije toekomst op het gebied van cloud, datacenters, IT en business trends.

Tijdens de Covid-19-pandemie heeft de digitale infrastructuur industrie haar veerkracht en betrouwbaarheid getoond. Digitale transformatie is cruciaal gebleken om te overleven; een trend die de pandemie alleen maar versnelde. Overheden en bedrijven over de hele wereld hebben gezien hoe cruciaal hun digitale infrastructuur is voor hun dagelijkse activiteiten en in het leven van hun burgers. Dat betekent dat investeringen in IT-infrastructuur niet zullen worden beïnvloed door de komende economische crisis na de Covid-19-crisis, verwacht Peter Vermeulen van PB7 Research, een van de bijdragers aan het rapport.

De keerzijde van de medaille is dat doorlopende regelgeving, meer nadruk op (data) bescherming en portabiliteit en het energieverbruik van datacenters door bedrijven en overheden kritischer wordt bekeken. Doordat de schijnwerpers op de sector staan gericht, zal de industrie haar beste beentje moeten voorzetten op het gebied van duurzaamheid en flexibiliteit. Geen wonder dat de European Data Center Association EUDCA hun zelfregulerende ‘Climate Neutral Data Center Pact’ aankondigde tijdens de KickStart Europe-conferentie. Klimaatverandering blijft de grootste uitdaging van onze tijd, zelfs in tijden van een wereldwijde pandemie.

Van Covid-19 tot duurzaamheid tot Edge

Penny Madsen-Jones, CBRE’s EMEA Data Center Research Director, keynote speaker op KickStart Europe 2021, droeg ook bij aan het rapport. Ze voorziet veel beweging in 2021, zowel binnen de FLAP-markten – met 400 MW al in de planning lijkt 2021 een recordjaar te worden – en buiten FLAP, met veel built-to-suit providers die zich richten op opkomende markten.

De presentatie van Penny Madsen-Jones, evenals de 10 expert panelsessies die op KickStart Europe werden gehouden, zijn allemaal opgenomen en beschikbaar. Zie het European Outlook-rapport voor alle opgenomen sessies!
Het rapport is vrij te downloaden via kickstartconf.eu/outlook2021

Over KickStart Europe

KickStart Europe is de jaarlijkse strategie- en netwerkconferentie op het gebied van trends en investeringen in de technische en digitale infra-sector. Door aan het begin van het jaar professionals uit de sector samen te brengen, helpt KickStart Europe om de opkomende trends en technologieën te verkennen binnen de datacenter, cloud en connectivity sector. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This