Splashtop haalt 50 miljoen dollar aan nieuwe financiering binnen

29 januari 2021

Splashtop, een leverancier van oplossingen voor toegang en ondersteuning op afstand, heeft een financieringsronde van 50 miljoen dollar succesvol afgerond. Daarmee stijgt de waardering van het bedrijf boven de 1 miljard dollar en bereikt Splashtop de unicorn-status. Deze financieringsronde wordt geleid door Sapphire Ventures. Andere investeerders zijn onder meer NEA, DFJ DragonFund en Storm Ventures, een investeerder die zich specialiseert in groeiende Europese en Amerikaanse startups. Splashtop werkt op dit moment met 85% van de Fortune 500 bedrijven, waaronder Disney, FedEx, General Electric, Marriott en Toyota.

Vorig jaar heeft Splashtop zijn wereldwijde positie verder verstevigd dankzij investeringen in Europa, onder meer door in Amsterdam zijn EMEA-hoofdkantoor te openen. “Daarnaast lanceerde Splashtop een cloud datacenter in Duitsland, voegde het ondersteuning van euro’s en Britse ponden toe aan zijn betaalmethoden en nam het een meertalig team in dienst om klanten nog beter te ondersteunen”, zegt Alexander Draaijer, General Manager EMEA bij Splashtop. Ook in Azië zijn stappen gezet: in Singapore opende Splashtop een APAC channel hoofdkantoor ter ondersteuning van honderden inkomstengenererende channel partners. Splashtop opende grootzakelijke verkoopkanalen in meerdere landen, waaronder Japan.

“Onze aanhoudende winstgevendheid en groei – die versnelde tijdens de coronapandemie – tonen aan dat Splashtops moderne benadering van toegang op afstand echt een verschil maakt in hoe, waar en wanneer mensen hun digitale middelen kunnen gebruiken om overal te werken, te leren en vermaakt te worden”, zegt Mark Lee, medeoprichter en CEO van Splashtop. “Deze financieringsronde en de behaalde unicorn-status geeft ons de kans om ons merk en product breder in de markt te zetten, nieuw talent aan te trekken, onze aanwezigheid in de grootzakelijke markt te verstevigen en onze internationale groei te versnellen zodat we klanten overal kunnen bedienen.”

De snelle groei van Splashtop heeft ervoor gezorgd dat de organisatie al sinds 2015 winstgevend is en uitzonderlijke prestaties laat zien, zoals de huidige groei van 160% en 60% winst.

“Splashtop is hét voorbeeld van een efficiënt en wendbaar technologiebedrijf dat bijzondere resultaten heeft laten zien, waaronder snelle groei, indrukwekkende klanttevredenheid en aantrekkelijke winstmarges”, zegt Jai Das, president en partner bij Sapphire Ventures. “We verwachten dat steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van de diensten van Splashtop. De oplossing die zij bieden voor veilige toegang op afstand was cruciaal voor de continuïteit van bedrijven tijdens de pandemie. We verwachten dat dit met de opkomst van hybride werken ook in de toekomst zo zal blijven.”

De waardering van Splashtop is een erkenning van de visie die de organisatie geholpen heeft de gevestigde markt voor remote access op zijn kop te zetten, en die toonaangevende organisaties in staat stelt ook ver na COVID goede resultaten te blijven halen. Uit een recent rapport van onderzoeks- en adviesbureau Gartner (Top Trends Impacting Infrastructure and Operations for 2021) blijkt dat “Anywhere Operations” – overal kunnen werken – de belangrijkste zakelijke trend is voor het komende jaar. “Gartner verwacht dat 48 procent van de werknemers ook na de coronapandemie thuis zal blijven werken. Vóór de coronapandemie was dat nog 30 procent. Deze verschuiving dwingt IT-managers flexibele en veerkrachtige organisaties op te tuigen waar medewerkers overal kunnen werken, klanten overal toegang te geven tot de dienstverlening en zakelijke services te implementeren over gedistribueerde infrastructuren.” *

Volgens Ryan Floyd, oprichter en directeur van Storm Ventures, dat sinds de Serie A-financiering in Splashtop heeft geïnvesteerd, loopt Splashtop voorop in de belangrijkste IT-trend die door Gartner wordt benoemd. “Splashtop vervangt de onhandige, complexe en dure zakelijke oplossingen voor toegang op afstand – zoals virtual private networks (VPN’s) – door een moderne, cloud-native benadering die veilige, gemakkelijke toegang biedt tot alle digitale middelen, overal en op elk moment.”

Aurélien Freudenreich, IT-manager voor IMED Conseil, een in Frankrijk gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in de automatisering van medische en tandheelkundige praktijken, bevestigt de toegevoegde waarde van Splashtop tijdens de coronapandemie. “We hebben een aantal gebruikersaccounts kunnen creëren om artsen op afstand rechtstreeks toegang te geven tot hun praktijkcomputers, zodat ze thuis toegang kregen tot patiëntendossiers, maar ook op afstand virtuele consulten konden geven en factureren.”

In heel Europa, en met name in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, zag Splashtop de vraag naar zijn oplossing voor externe toegang tot computerlokalen snel toenemen, vooral door mond-tot-mond aanbevelingen van de ene school aan de andere.  

“Dankzij Splashtop zijn we begonnen met het aanbieden van online cursussen”, vertelt Bechtle GMBH, een grote Europese IT-aanbieder voor bedrijven en academische instellingen. “We ontdekten dat onze klanten onze cursussen hierdoor hoger beoordeelden en dat we ons klantenbestand konden uitbreiden nu onze cursussen in het hele land toegankelijk zijn.”

“Adobe-klanten – die onze toonaangevende Creative Cloud-producten gebruiken in onder meer broadcast media, grafisch ontwerp, wetenschappelijk onderzoek, engineering en onderwijs – moeten ook thuis hun werk kunnen blijven doen, zoals zovelen sinds het begin van de coronapandemie”, zegt Sue Skidmore, hoofd partnerrelaties bij Adobe Video. “Splashtops remote desktop-oplossing is zeer waardevol gebleken voor veel makers van video-content, die Adobe-toepassingen op elk apparaat kunnen draaien alsof ze ‘gewoon’ achter hun krachtige werkcomputers zitten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This