Citrix kondigt overname van Wrike aan

21 januari 2021

Citrix Systems kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten met Wrike, een aanbieder van SaaS-oplossingen voor cloudgedreven samenwerking, voor een bedrag van $2,25 miljard. Citrix kondigt ook de cijfers aan van het vierde kwartaal en het fiscale jaar dat op 31 december 2020 eindigde.

De combinatie versterkt het digitale werkplatform van Citrix, dat werknemers in een uniforme, veilige omgeving de middelen biedt die zij nodig hebben om productief te zijn, met de innovatieve oplossing voor werkbeheer van Wrike. Deze stroomlijnt de samenwerking en uitvoering van werk en voorziet werknemers van extra hulpmiddelen om overal efficiënt en veilig te werken. De toevoeging van de cloud delivered-oplossingen van Wrike versnelt de transitie van Citrix’ business model naar de cloud en de strategie om een compleet SaaS-gebaseerd werkplatform te worden dat voldoet aan de behoeften van verschillende functiegroepen binnen organisaties. 

De overname levert klanten een verbeterde waardepropositie door middel van complementaire oplossingen die nieuwe omzetmogelijkheden bieden, zowel binnen bestaande actieve klantenbestanden als binnen nieuwe beslissingseenheden, waaronder marketing, zakelijke dienstverlening en HR.  Samen zullen Citrix en Wrike meer dan 400.000 klanten in 140 landen bedienen. Daarnaast zal Wrike na de afronding van de overname toegang krijgen tot het uitgebreide partner ecosysteem van Citrix, waardoor nieuwe mogelijkheden binnen het ecosysteem worden gecreëerd om extra waarde voor klanten te bieden.

Wrike, een Vista Equity Partners portfolio bedrijf met het hoofdkantoor in San Jose, Californië, met meer dan 1.000 werknemers en ongeveer 18.000 klanten wereldwijd, biedt oplossingen die teams en mobiele werknemers in staat stellen hun werk op afstand te plannen, beheren en efficiënt af te ronden. Wrike zal naar verwachting ongeveer 30 procent stand-alone groei realiseren in 2021 met een waarde tussen $180 miljoen en $190 miljoen in SaaS ARR, met de kans om de groei te versnellen als onderdeel van Citrix. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This