NTT implementeert Enterprise Mobility-oplossing voor 4.000 toestellen van Carrefour België

22 januari 2021

NTT heeft Carrefour, de Europese marktleider in retail, voorzien van een nieuwe omgeving voor het uitrollen van apps op 4.000 mobiele toestellen van Carrefour-medewerkers. Dit op VMware Workspace ONE gebaseerd platform biedt Carrefour een krachtige, gebruiksvriendelijke en veilige omgeving die het beheer van de mobiele toestellen aanzienlijk vereenvoudigt. 

Carrefour België implementeerde eerder, ook in samenwerking met NTT, een cloud-gebaseerde oplossing voor het beheer en het uitrollen van apps en toepassingen. Deze bleek echter niet helemaal opgewassen tegen de systeembelasting wanneer de mobiele toestellen on-premise toepassingen gebruikten. Daarom gingen Carrefour en NTT samen op zoek naar een on-premise oplossing om te draaien in de datacenters van Carrefour. Die moest voldoende performant zijn en tegelijk beantwoorden aan alle andere vereisten, op het vlak van veiligheid, gebruikerscontrole en uitbreidbaarheid.

NTT en Carrefour België selecteerden de VMware Workspace ONE Enterprise Mobility-oplossing, een platform waarmee ze eenvoudig en veilig alle apps op de juiste toestellen kunnen afleveren en beheren. In totaal werden er 4.000 licenties aangekocht, 2.500 standaard en 1.500 geavanceerde licenties.  

VMware Workspace ONE, vroeger gekend onder de naam Airwatch, integreert toegangscontrole, applicatiebeheer en multi-platform endpoint management in één enkel platform. NTT stond in voor de installatie, configuratie en uitrol op de toestellen in hun omgeving.

Nu Workspace ONE volledig is geïntegreerd met de rest van Carrefours IT-omgeving, is Workspace ONE een echte ‘enabler’ geworden voor de organisatie. Pieter Salaets, Network, Security & Telecom Operations Lead bij Carrefour België: “Elk profiel van werknemer heeft andere toegangsrechten tot de apps. De actieve softwarelaag legt specifieke beveiligingsregels op en beheert deze vanop afstand. Alle 4.000 toestellen van Carrefour-eindgebruikers worden nu moeiteloos beheer, in alle veiligheid en zonder enige ‘latency’. We zijn nu al een verdere uitbreiding van de oplossing en van het aantal mobiele toestellen aan het plannen.”

De veiligheid en reactiesnelheid van Workspace ONE worden gegarandeerd door een combinatie van technieken en voorzieningen, zoals een VPN per app, een dual firewall DMZ-architectuur en de nodige load balancers.

NTT staat in voor het beheer van de volledige infrastructuur. Carrefour heeft Managed Services-contracten voor laptop, smartphone en scanning devices. Alle desktops in de winkels en warenhuizen werden intussen overigens vervangen door mobiele toestellen, die ook door Workspace ONE worden beheerd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This