KBVB kiest voor SAS om fans en leden consistente digitale ervaring te bieden

14 januari 2021

SAS kondigt een nieuwe samenwerking aan met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De nationale voetbalvereniging gebruikt technologie van SAS om fans en leden met een gepersonaliseerde ervaring te betrekken, de planning van campagnes te optimaliseren en doelstellingen zoals diversiteit te ondersteunen.  

De KBVB is met ruim 500.000 leden de grootste vereniging van België. In normale omstandigheden worden er per weekend ongeveer 12.000 wedstrijden georganiseerd. De KBVB lanceerde onlangs een nieuwe update van zijn Best of Belgian Football App. De voetbalbond kiest nu voor het digitale SAS-platform, enerzijds om de interactie met aangesloten leden te verrijken en te personaliseren. Anderzijds moet hetzelfde platform supporters een bredere ervaring bieden die de relatie ook tussen wedstrijddagen door versterkt. 

Consistente experience

Om dit mogelijk te maken, kiest de KBVB voor de SAS-oplossing Customer Intelligence 360. Hiermee zullen alle stakeholders van een consistentere ervaring over verschillende kanalen kunnen genieten. Zo moet het platform niet enkel de aandacht van nieuwe fans trekken, maar ook trouwe supporters een diepgaandere en gepersonaliseerde ervaring geven. Op dit vlak is de technologie van SAS uniek, aangezien het één omnichannel oplossing voor de volledige marketingfunnel biedt. 

Stel dat de KBVB bijvoorbeeld trouwe fans wil belonen met een korting van 15% op voetbalshirts, dan zullen die personen deze korting consistent via alle kanalen aangeboden krijgen. Naast email, ook via de sociale media en website. Bovendien wordt het volledige ervaringstraject van fans en leden door het platform geautomatiseerd. 

Data beschermen 

Als grootste sportvereniging van België beschikt de KBVB natuurlijk ook over veel data van z’n leden en supporters. De KBVB wil zijn data optimaal beschermen en dankzij SAS blijven die gegevens in de eigen omgeving van de voetbalbond opgeslagen. Het is dus niet nodig om informatie naar de cloud te migreren. Dit was voor de KBVB dan ook een andere belangrijke reden om voor SAS te kiezen. Het platform hoeft enkel met de data in de on-prem omgeving te connecteren om ze te gebruiken. 

Ook naar sponsors toe is het belangrijk dat marketingcampagnes met een vlotte workflow kunnen worden georganiseerd. De oplossing van SAS centraliseert alle budgetten, en zorgt voor een transparante planning en voor het sneller en eenvoudiger uitrollen van campagnes. Daarnaast is het ook mogelijk om de impact van een campagne efficiënt te meten. De KBVB zal zo ook met een klein team op een efficiënte manier zelf campagnes kunnen lanceren. 

“Onze fans en leden verdienen de beste ervaring wanneer we met hen communiceren. Van onder meer sociale media of nieuwsbrief tot website en pushnotificaties. Na een uitgebreide marktstudie hebben we voor SAS gekozen. Zij zijn voor ons de perfecte partner om het engagement en de interactie met onze fans en leden naar een volgend niveau te tillen”, aldus marketing manager Michaël Schockaert van de KBVB. 

De ervaring van SAS met andere sportorganisaties is een extra troef voor de KBVB. Zo werkt SAS al geruime tijd samen met de Nederlandse voetbalbond (KNVB) en met mooie namen zoals de NBA-club Orlando Magic en de Amerikaanse voetbalcompetitie (MLS). Het zorgt ervoor dat SAS de KBVB met specifieke kennis en ervaringen uit de sportsector kan ondersteunen. 

“We zijn trots dat de KBVB voor SAS kiest om de nummer 1 te worden op het vlak van fan experience. Samen werken we aan een nieuwe standaard voor fan experience binnen het voetbal. Of het nu via mobiel, de website, per mail of in het stadion is. SAS en KBVB zullen op een gebruiksvriendelijk en gepersonaliseerde manier de meest relevante informatie delen voor elke fan of lid”, zegt Account Manager Sander Huysmans van SAS. 

De implementatie van het platform is volop aan de gang en de lancering staat gepland in het voorjaar van 2021. Net op tijd dus voor belangrijke afspraken zoals Euro 2021 en het WK 2022 in Qatar. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This