TeRoCo en Oxygen slaan handen in elkaar om verzekeringsmarkt te transformeren

7 januari 2021

Belgische start-up en databotpionier TeRoCo levert vanaf nu haar automatisatietechnologieën op de verzekeringsmarkt. Het gaat hiervoor een partnership aan met Oxygen, consultant in transformatieprojecten voor de verzekeringssector met als enige doel de verzekeringssector te transformeren naar een efficiënte en vooral klantgerichte sector. TeRoCo neemt het technische aspect van het nieuwe technologie- en data-aanbod van Oxygen voor zijn rekening. Twee Belgische verzekeraars stapten al mee in het verhaal.

De verzekeringssector ontspringt niet aan de dans van grote (digitale) veranderingen. Zo liggen verzekeraars wakker van een resem uitdagingen zoals veranderende distributiekanalen en consumentenbehoeftes, verouderde systemen, evoluerende wetgeving, lage rentes en toenemende consolidatie. Daarnaast kampt de sector van oudsher met veel vooroordelen.

Oxygen focust zich uitsluitend op de transformatie van de verzekeringssector. Databots, virtuele assistenten die processen snel en eenvoudig automatiseren (RPA), kunnen de verzekeringsprocessen enorm versnellen. Dit komt ten goede aan de interne efficiëntie van de verzekeraar en aan de reactietijd naar de eindklant. TeRoCo is gespecialiseerd in het ontwikkelen van deze databots. De verzekeringsspecialisten van Oxygen en de technologie experten bij TeRoCo versterken mekaar en kunnen door dit partnership een wezenlijk verschil maken in de processen bij verzekeraars..  

Accelerator voor transformatie

In veel aspecten van het aanbod van Oxygen voor verzekeraars is een plaats weggelegd voor het valoriseren van (big) data en nieuwe technologieën. Na Oxygens analyse van de noden van de verzekeraar komt TeRoCo op de proppen met de technische uitwerking van de oplossingen. Daarbij is de hoofdrol weggelegd voor vier technologieën die volgens beide partijen een accelerator zijn voor de transformatie van het verzekeringswezen.

Johan Van den Bulck, mede-oprichter van TeRoCo licht toe: “We helpen verzekeraars met (1) RPA, robotic process automation waarbij virtuele assistenten (databots) snel en eenvoudig processen automatiseren, (2) Intelligent Optical Character Recognition (iOCR) die automatisch documenten herkent, (3) op AI gebaseerde chat- en voicebots en (4) process mining, waarbij kennis geëxtraheerd wordt uit event logs. In elke situatie kan met een of meerdere van deze toepassingen enorme efficiëntiewinst geboekt worden bij verzekeraars.”

Complementair

“De expertisevelden van beide bedrijven zijn erg complementair”, vertelt Kristof Vanuytrecht, Lead Digital & Innovation van Oxygen. “We vertrekken steeds vanuit de klant en door ons als verzekeringsveteranen te koppelen aan technologieveteranen zijn we uniek geplaatst om een voelbare impact te genereren in een sector die voor grote uitdagingen staat. De verzekeringssector heeft vaak al van deze nieuwe technologieën gehoord maar ze hebben nood aan de concrete invulling om tot de specifieke voordelen te komen. De return on investment en terugverdientermijn zijn in het huidige coronaklimaat des te belangrijker geworden en daar gaan we prat op. ”

Klanten & toekomstvisie

Naast de jarenlange verzekeringservaring die het managementteam van Oxygen in de schaal kan leggen, heeft ook Johan Van den Bulck van TeRoCo, alsook verschillende andere medewerkers, de nodige kennis van de sector. Kristof Vanuytrecht: “Dit is een extra argument voor onze samenwerking. Het verzekeringswezen is een gesloten markt waar een goede reputatie doorslaggevend is. Zowel het management als alle consultants hebben ervaring in de sector waardoor we snel inzicht krijgen waar de pijnpunten liggen bij onze klanten en over de departementen heen kunnen bijsturen.”

Het aanbod van Oxygen in combinatie met de technische ondersteuning van TeRoCo is gericht op de grotere spelers binnen de Belgische verzekeringsmarkt. Ondertussen tekenden al twee partijen in op dit verhaal en lopen gesprekken met een aantal gevestigde waarden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This