Northwave zet met benoeming VP in op verdere Europese groei

22 december 2020

Cybersecurityspecialist Northwave gaat nog serieuzer werk maken van haar reikwijdte buiten de Benelux. CEO, Steven Dondorp stelt daarom Marc de Jong Luneau aan als Vice President Northwave Group. De Jong Luneau gaat zich de aankomende jaren richten op de internationale expansie van Northwave. Hij was al Chief Commercial Officer voor alle Northwave werkmaatschappijen en blijft die rol vervullen.  

“We hebben vijftien jaar lang zorgvuldig en hard gewerkt om in Nederland een dominante speler te worden. We zijn nu de grootste interdisciplinaire cybersecurity specialist die geheel in Nederlandse handen is en we behoren tot de 1.000 snelste groeiers van Europa. Steeds meer bedrijven, ook in onze buurlanden, nemen cybersecurity serieus. Daarom besteden ze dit complexe thema integraal aan ons uit. Het aansturen van die groei vraagt nu om meer focus. Daarom hebben we Marc de Jong Luneau aangesteld als VP Northwave Group. Om te beginnen ligt de aandacht bij groeien in de regio Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland”, aldus Steven Dondorp.  

“We zijn nu een paar jaar actief in deze regio. Het was niet gemakkelijk om hier voet aan de grond te krijgen, maar het is ons de afgelopen jaren gelukt. Bedrijven zijn hier vaak groter en uiteraard zijn er ook culturele verschillen. We hebben dat goed weten te overbruggen, want ook hier zijn onze klanten erg tevreden met onze integrale aanpak. Ze bevelen ons vaak aan bij hun relaties en dat zorgt voor steeds meer belangstelling. We hebben daarom, midden in de corona crisis, een vestiging in Leipzig geopend en daar Eileen Walther aangesteld als Country Manager. Walther (35) was de laatste jaren Strategic Advisor Cyber Crime voor het Duitse Bundes Kriminal Amt. Daarvoor voormalig teamleider van de National High Tech Crime Unit van de KLPD. Ik verwacht dat deze regio al snel even groot zal zijn als onze thuismarkt. Van de schaalvoordelen die dat oplevert in onzeIntelligent Security Operations zullen klanten in heel Europa kunnen gaan profiteren”, dat zegt Marc de Jong Luneau.  

Het internationale Management bestaat, naast Marc de Jong Luneau, uit CEO Steven Dondorp en CFO John van Veen. Het management van de commerciële activiteiten in de thuismarkt van Northwave, zal worden overgenomen door een nieuw aan te stellen Sales Director Benelux.   

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This