Rubrik neemt Igneous over

23 december 2020

Rubrik lijft UDMaaS (Unstructured Data Management as a Service)-specialist Igneous in. Het team en de bestaande klanten van Igneous worden onderdeel van Rubrik die hiermee het data management-aanbod uitbreidt.

Organisaties hebben tegenwoordig door de enorme stijging aan data veel ongeorganiseerde gegevens. Denk aan e-mails, afbeeldingen en tekstbestanden: al deze gegevens worden doorgaans geclassificeerd als ongeorganiseerde data. Rubrik wil met de overname van Igneous organisaties ondersteunen om bedrijfswaarde uit deze ongestructureerde gegevens te halen. 

De technologie van Igneous werkt goed met krachtige NAS-systemen die het vermogen demonstreren om workloads te migreren, te indexeren en te beschermen in hybride omgevingen. Igneous is in staat om honderden miljoenen NAS-bestanden te scannen, de metadata te indexeren en kopieën naar de cloud over te brengen. De technologie biedt ook een eenvoudig te gebruiken web interface aan zodat organisaties deze data kunnen beheren. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor API-integraties. 

“Door de innovatieve technologie van Igneous te combineren met de kracht en reikwijdte van Rubrik kunnen we onze klanten het beste van het beste wat betreft unstructured data management bieden”, zegt Vinod Marur, SVP of Engineering bij Rubrik. “We zijn daarom ontzettend blij dat we Igneous mogen verwelkomen in ons team en onze klanten in staat stellen om meer waarde uit hun data te halen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This