LANCOM GS-3510XP lanceert fanless multi-gigabit Ethernet access switch met PoE

22 december 2020

Met de LANCOM GS-3510XP breidt de Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems zijn switch-portfolio verder uit. De PoE-ondersteunende multi-gigabit-switch is ideaal voor kleinere netwerken waarin componenten met hoge prestatie-eisen, zoals Wi-Fi 6 access points, moeten worden geïntegreerd. De switch kan optioneel in de cloud worden gemanaged en via SDN-technologie in hoge mate geautomatiseerd in gebruik worden genomen.

Moderne Wi-Fi 6 access points zijn in staat hoge datadoorvoersnelheden te verwerken die ook een hogere capaciteit aan de LAN-zijde vereisen. Dankzij vier 2.5G- en vier 1G- Ethernet-poorten met twee 10G-SFP+-uplink-poorten, is het mogelijk om tot tien apparaten, zoals de Wi-Fi 6 access points LANCOM LX-6400 of LX-6402, in een netwerk op te nemen. In totaal kunnen acht eindapparaten via de PoE+-poorten (IEEE 802.3at) en met een maximaal gezamelijk PoE-budget van 130W worden aangesloten, zonder extra stroomtoevoer. Met een datadoorvoersnelheid van 68 Gbit/s op de backplane biedt de LANCOM GS-3510XP voldoende reserves, zelfs onder zware belasting. Het koelconcept van deze switch is gebaseerd op passieve componenten en werkt geruisloos. Dit maakt de GS-3510XP ideaal voor gebruik in kleine kantoren en thuisomgevingen.

Configureerbare toegangscontrole en beveiliging

De LANCOM GS-3510XP biedt talrijke beveiligings- en beheersfuncties: IEEE 802.1X (port-, single-, multi-, en MAC-gebaseerd), toegangscontrole via ACL’s (Access Control Lists), en VLAN-tagging volgens IEEE 802.1q. Veilige communicatieprotocollen zoals SSH, SSL en SNMPv3 maken een professioneel beheer van het netwerk op afstand mogelijk. Daarnaast ondersteunt de switch TACACS+ voor authenticatie, autorisatie en accounting. De dual stack-implementatie maakt het mogelijk om hem te gebruiken in IPv4-, IPv6- of gemengde netwerken.

Statische routing & DHCP-serverfunctionaliteit

Naast de klassieke distributiefuncties van een switch ondersteunt de LANCOM GS-3510XP ook diverse Layer 3-functies. Zoals DHCP-server en het voordefinieren van statische netwerkroutes over een of meerdere netwerksegmenten. Dit ontlast de router of firewall, verhoogt de snelheid van de data-uitwisseling en maakt extra capaciteit vrij voor extern dataverkeer.

De switch kan worden gemanaged via Web GUI en CLI of optioneel worden geïntegreerd in de LANCOM Management Cloud (LMC). Via de LMC profiteren netwerkbeheerders van een zeer efficiënt cloud-beheer met behulp van Software Defined Networking (SDN). Alle noodzakelijke netwerkconfiguraties, inclusief VLAN’s, worden automatisch toegewezen en gecoördineerd over alle netwerk switches. Het uitrollen en updaten gebeurt tegelijkertijd, met één muisklik.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This