RoboRana en Klassif.ai slaan handen in elkaar voor end-to-end automatisatie

21 december 2020

Het Antwerpse RoboRana maakt vanaf nu gebruik van Klassif.ai. Dit product van de start-up Brainjar structureert met zijn Intelligent Document Processing (IDP)-tool ongestructureerde data uit onder andere Wordbestanden, pdf’s en zelfs papieren documenten. Klassif.ai is een AI-skill die perfect in de Digital Automation Toolbox van RoboRana past. Die wendt RoboRana aan om bedrijfsprocessen end-to-end te automatiseren. Dankzij deze samenwerking kunnen beide bedrijven uit De Cronos Groep klanten uit uiteenlopende sectoren zoals HR, logistiek en telecom nog beter helpen met automatisatieoplossingen op maat. 

Brainjar biedt met de IDP-tool Klassif.ai een waardevolle AI-skill die gegevens en entiteiten extraheert en classificeert. Zo worden ongestructureerde data gestructureerd, wat een noodzakelijke stap is in procesautomatisatie. Deevid De Meyer, oprichter van Brainjar legt uit: “Heel wat data zijn ongestructureerd, denk maar aan e-mails, tekstbestanden in Word of pdf, reacties op sociale media of internetfora, enzovoort. Met die data aan de slag gaan vergt veel tijd en is erg repetitief werk. Een menselijke fout is dan snel gemaakt. Klassif.ai stelt mensen in staat hun job beter uit te voeren door automatisch die data om te zetten in structuur.”

Klassif.ai kan gebruikt worden in verschillende processen. Bij orderverwerking levert de klant bijvoorbeeld een pdf aan met zijn of haar bestelling. Welk product moet in welke hoeveelheid geleverd worden? Naar welke locatie? Tegen welke datum? De verwerking van deze data gebeurt vaak nog manueel. Dankzij de IDP-tool Klassif.ai is dat nu verleden tijd aangezien de data automatisch worden geclassificeerd. Daardoor is er zowel een efficiëntie- als tijdwinst te meten. 

Volledige integratie

Het succes van de implementatie van een IDP-tool is afhankelijk van de integratie in bedrijfsprocessen van bedrijven en organisaties. Om die verregaande en volledige integratie te realiseren speelt RoboRana een belangrijke rol. “Nadat de ongestructureerde input via Klassif.ai gestructureerd werd, moeten die data opnieuw teruggebracht worden naar het systeem vanwaar ze afkomstig waren. Klassif.ai kan daarbij op ons rekenen. Wij voeren de gestructureerde data automatisch opnieuw in in bijvoorbeeld ERP-systemen of mainframes. Vervolgens gaan we met die data aan de slag om de manuele processen te automatiseren via robotic process automation (RPA)”, vertelt Mathias Fransen, managing partner van RoboRana.

Diverse sectoren

Het state-of-the-art AI-algoritme werd in-house gebouwd door Brainjar, waardoor het eenvoudig overal en op maat van de klant kan gedeployed worden. Deevid De Meyer: “Klassif.ai heeft een all-in-one interface die toelaat om onmiddellijk aan de slag te gaan met de tool, terwijl deze tegelijk nog aan het leren is. Werknemers oefenen gewoon hun job uit en op die manier genereren ze data die het model achter de IDP-tool verder trainen.”

De verscheidenheid van de soorten input maakt de tool daarenboven heel wijd inzetbaar in diverse bedrijven en organisaties. Zo kan de IDP-tool zijn waarde bewijzen in de logistieke, juridische en telecomsector, maar ook binnen retail, HR en in de gezondheidszorg of bij de overheid. Bovendien kan RoboRana nu gebruikmaken van door Klassif.ai gestructureerde data om taken te automatiseren in deze sectoren. Zo verhogen Klassif.ai en RoboRana samen de efficiëntie en productiviteit van bedrijven nog verder.

End-to-end automatisatie

RoboRana is gespecialiseerd in Intelligent Process Automation, de strategie die verschillende geconnecteerde automatisatietechnologieën samenbrengt in één platform, de Digital Automation Toolbox. Daarbij kan RoboRana de AI-skill van Klassif.ai aanwenden om vervolgens via robotic process automation bedrijfsprocessen end-to-end te automatiseren. Mathias Fransen: “De IDP-tool Klassif.ai is een bewezen en makkelijk integreerbare AI-skill. Het vormt een puzzelstukje dat we samenbrengen bij andere technologieën in onze Digital Automation Toolbox om end-to-end automatisatie te realiseren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This