Atos neemt Managed Security Service Provider Motiv ICT Security over

16 december 2020

Atos heeft overeenstemming bereikt over de overname van Motiv ICT Security (Motiv): de grootste onafhankelijke aanbieder van Managed Security Services (MSS) in Nederland. Deze overname versterkt de positie van Atos als de op twee na grootste leverancier van Managed Security Services ter wereld.

Ook stelt deze overname haar in staat activiteiten gericht op het identificeren van en ingrijpen bij cybersecurity-dreigingen, uit te breiden. Bovendien is het Security Operations Center (SOC) van Motiv – dat aan de hoogste internationale standaarden voldoet en onafhankelijk is gecertificeerd – een belangrijke versterking van Atos’ omvangrijke internationale SOC-netwerk dat een belangrijk fundament is onder haar cybersecurity-strategie. 

Atos breidt haar organisatie uit met ruim 180 cybersecurity experts van Motiv en integreert ook de Motiv Academy, die bekendstaat vanwege haar vermogen nieuw talent te werven op het gebied van het operationeel beheer van SOC’s. Dankzij deze acquisitie krijgt Atos daarnaast beschikking over aanvullende kennis van lokale markten en de expertise van zeer ervaren MSS-specialisten die veel toegevoegde waarde bieden aan de activiteiten van Atos en haar in staat stellen klanten nog beter te ondersteunen.

Tegelijkertijd kunnen klanten van Motiv profiteren van Atos’ diepgaande expertise op het gebied van digitale transformaties. Het klantenbestand van Motiv bestaat uit meer dan honderd grote en middelgrote organisaties in de publieke sector, de juridische en financiële dienstverlening en de gezondheidszorg. Ook stelt de overeenkomst Motiv in staat haar aanwezigheid in Nederland en Noord-Europa te versterken. Motiv zal ook kunnen profiteren van recente investeringen van Atos in het Managed Detection and Response-platform AIsaac, waardoor zij haar Nederlandse klanten kan ondersteunen met hoogwaardige technologie. Motiv, dat in 1998 is opgericht en waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in IJsselstein, is in Nederland marktleider in MSS en Security Operation Center services. 

“De acquisitie van Motiv is onderdeel van onze cybersecurity-strategie, die is gericht op een op maat gemaakte dienstverlening aan zakelijke klanten en die mogelijk wordt gemaakt door ons complete aanbod van end-to-end security services. Deze strategische overname versterkt de leidinggevende positie van Atos in de Europese markt voor cybersecurity. Motiv heeft een zeer sterke staat van dienst en haar diepgaande lokale expertise en sterke marktreputatie betekenen een belangrijke versterking van onze teams in Noord-Europa. Deze acquisitie biedt ons uitstekende mogelijkheden om groei te realiseren in de markt voor digitale transformaties”, vertelt Pierre Barnabé, Senior Executive Vice-President en hoofd Big Data & Cybersecurity van Atos. “Deze overeenkomst met Motiv is onderdeel van een reeks eerdere strategische acquisities om onze aanwezigheid in lokale markten te versterken en Atos te positioneren als betrouwbare partner op het gebied van cybersecurity voor internationale organisaties.” 

”Door onze krachten te bundelen met Atos kunnen we onze missie realiseren om klanten te ondersteunen bij veilige digitale transformaties. Hiermee ontsluiten we het omvangrijke wereldwijde aanbod van Atos op het gebied van cybersecurity services voor onze klanten”, zegt Aksel Dorèl, CEO van Motiv. “We zijn erg blij dat we deze belangrijke stap voor Motiv, onze medewerkers en onze klanten hebben kunnen zetten.” 

Naar verwachting wordt de overeenkomst tussen Atos en Motiv in het eerste kwartaal van 2021 officieel van kracht. De transactie zal zoals gebruikelijk eerst worden getoetst aan Europese mededingingsregels. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This