Nieuwe Phished Academy geeft extra dimensie aan anti-phishingtraining

16 december 2020

Belgisch anti-phishingplatform Phished voegt een geïntegreerde opleidingsmodule toe aan zijn aanbod. Ruim 300 Europese klanten krijgen gratis toegang tot de nieuwe Academy.

Phishing en ransomware zijn nog steeds in opmars. Als gevolg hiervan is er steeds meer vraag naar anti-phishingoplossingen die phishingpogingen tegenhouden, maar ook naar methodes om de eigen medewerkers weerbaarder te maken tegen de pogingen die door de mazen van het firewallnet glippen. Daarom lanceert het Leuvense cybersecuritybedrijf Phished deze week een nieuwe module binnen zijn anti-phishingplatform: de Phished Academy.

“In contact komen met levensechte phishingsimulaties zorgt voor de beste en meest efficiënte bescherming tegen the real deal,” zegt Arnout Van de Meulebroucke, phishingexpert en oprichter van Phished. “Toch merken we dat er vraag is naar meer middelen om buiten de simulaties om bij te leren over phishing en bredere cybersecuritytopics.”

Kennis en ervaring, op eigen tempo

“Wie de eerste keer in contact komt met één van onze simulaties, staat voor een steile leercurve. Met de Phished Academy willen we die een beetje afvlakken en anti-phishingtraining toegankelijker maken, zodat iedereen nog meer op zijn eigen niveau en tempo ervaring en kennis kan opdoen. Ons einddoel is van iedereen een phishingexpert te maken en met onze Academy kan iedereen die weg afleggen op zijn eigen snelheid en ieders maat. Wil iemand meer weten, dan kan dat,” zegt Arnout Van de Meulebroucke.

De Academy zit volledig geïntegreerd in het geautomatiseerde platform van Phished. Zo is het voor beheerders mogelijk om medewerkers die bijvoorbeeld minder sterk scoren in de simulaties automatisch in contact te laten komen met extra leermaterialen, zonder dat een manuele interventie nodig is. Zo kunnen medewerkers zichzelf snel en makkelijk bijscholen zodat ze beter scoren op toekomstige simulaties en, uiteraard, echte phishingmails.

Verschillende niveaus

Simulaties van het Phished-platform worden ingedeeld in vijf categorieën: van niveau 1 (makkelijk) tot niveau 5 (hyperrealistische nagebootste webpagina’s). De Phished Academy volgt deze structuur eveneens en gidst gebruikers doorheen de materialen van de module. Zo worden medewerkers opgeleid op basis van hun eigen ervaring en kennisniveau.

Naast een sterke focus op phishing behandelt de leermodule ook bredere topics over digitale veiligheid. Zo leren gebruikers bij over tweefactorauthenticatie (2FA), veilige wachtwoorden, een goed gebruik van firewalls en andere, bredere cybersecuritytools.

Groeiende bibliotheek

Alle ruim 300 bestaande klanten, verspreid over heel Europa, kunnen vanaf nu gratis gebruik maken van de Phished Academy, een opleidingscentrum binnen het Phished-ecosysteem met meer dan 450 artikels, how-to-gidsen, infographics, online tests en opleidingsmodules die medewerkers van A tot Z bij de hand nemen in het leren herkennen van en omgaan met alle vormen van phishing.

Nieuwe klanten krijgen de optie om in te tekenen op de Phished Academy voor een kleine meerprijs per abonnement. Met de extra module krijgen ze op regelmatige basis nieuwe informatie, opleidingen en best practices toegestuurd waarmee ze de zwakste schakel van hun organisatie kunnen versterken.

“Phishingaanvallen kunnen organisaties elk jaar ettelijke miljoenen euro’s kosten,” zegt Arnout Van de Meulebroucke. “Met de lancering van de Phished Academy geven we bedrijven, scholen, zorginstellingen,… de optie om zich daar nog beter tegen te wapenen. Organisaties hebben nu de mogelijkheid om helemaal zelf te bepalen hoe goed ze voorbereid zullen zijn.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This