Serviceproviders en MSSPs kiezen voor Fortinet Secure SD-WAN om klanten te voorzien van innovatieve oplossingen met toegevoegde waarde

14 december 2020

Fortinet maakt bekend dat nieuwe zakelijke dienstverleners uit alle delen van de wereld Fortinet Secure SD-WAN hebben ingezet om hun klanten nieuwe diensten met toegevoegde waarde aan te bieden. Deze zes dienstverleners zijn Fireminds, Netpluz, NG-BLU Networks, MTN Business Kenya, TPx en Vox Telecom. Deze organisaties voegen zich bij de groeiende groep serviceproviders en managed security service providers (MSSPs) die kiezen voor Fortinet, en hun dienstenaanbod uitbreiden met behulp van Secure SD-WAN.

Organisaties zijn momenteel bezig met het inrichten van robuustere WAN-infrastructuren. Het beheer hiervan en ook het oplossen van complexe netwerkproblemen zijn tijdrovende taken die met veel kosten gepaard gaan. Dienstverleners helpen hun klanten aan een oplossing voor deze problemen door nieuwe diensten te ontwikkelen op basis van Secure SD-WAN van Fortinet. Deze integratie verenigt geavanceerde netwerk- en security-technologie, zodat organisaties minder losstaande producten hoeven te gebruiken en de complexiteit aan de rand van het WAN kunnen terugdringen. Secure SD-WAN kenmerkt zich door de beste totale cost of ownership binnen de branche. Andere redenen waarom serviceproviders en MSSP’s de oplossing inzetten als de basis van hun aanbod zijn onder meer:

  • Een bijzonder uitgebreide SD-WAN-oplossing: Fortinet Secure SD-WAN is een integrale oplossing die geavanceerde routeringsmogelijkheden combineert met een ingebouwde next-generation firewall (ngfw), zelfherstellende SD-WAN-functionaliteit en intuïtieve orchestration. Dienstverleners kunnen hun klanten daarmee een optimale gebruikservaring bieden. De oplossing maakt het bovendien eenvoudiger voor hen om de netwerkomgevingen van klanten te beheren en de operationele kosten terug te dringen.
  • Leider in het Gartner Magic Quadrant: Fortinet is door Gartner gepositioneerd als ‘Leader’ in zijn marktrapporten ‘2020 Gartner Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure’ en ‘Magic Quadrant for Network Firewalls’. Het analistenbureau prees Fortinet in beide rapporten om de compleetheid van zijn visie en zijn uitvoerende vermogen ten aanzien van zijn next-generation firewall FortiGate
  • Onderscheidende diensten voor de transformatie van de randen van het WAN: Secure SD-WAN wordt aangeboden in de vorm van een appliance en een virtuele machine, en via alle grote aanbieders van publieke clouds. Serviceproviders en managed security service providers kunnen hiermee SD-WAN-diensten aanbieden voor thuisnetwerken, filiaalnetwerken, campusnetwerken of multi-cloudomgevingen. Met deze geïntegreerde oplossing van Fortinet kunnen ze een stap verder gaan dan het simpelweg aanbieden van connectiviteitsdiensten. Ze kunnen hun aanbod uitbreiden met hybride WAN- en SD-Branch-toegangsdiensten en directe verbindingen tussen het bedrijfsnetwerk van de klant en een publieke cloud of een multi-cloudomgeving. Dienstverleners kunnen hun klanten daarmee helpen aan een breed scala aan netwerkdiensten die voorzien in 24/7 betrouwbare en veilige toegang vanaf elke locatie.

Filip Savat, Country Manager Belux bij Fortinet: “Steeds meer organisaties zijn op zoek naar technologie die de netwerkinfrastructuur en security integreert. Die hebben ze nodig om processen te vereenvoudigen en een einde te maken aan silo’s. Deze convergentie wordt Security-Driven Networking genoemd, en het is de visie op basis waarvan Fortinet 20 jaar geleden werd opgericht. Onze brancheleidende oplossing Secure SD-WAN vormt daar het resultaat van. De unieke SD-WAN-aanpak van Fortinet stelt internetproviders en managed security service providers in staat om op flexibele wijze onderscheidende diensten met toegevoegde waarde af te leveren die een oplossing bieden voor de problemen van hun klanten en bijdragen aan forse kostenbesparingen.”

Jacco Kouwenberg, de CCO van NG-BLU Networks: “Het productaanbod van Fortinet is altijd de pijler geweest van onze oplossingen voor cloud-beveiliging. We hebben onze samenwerking opgevoerd voor de ontwikkeling van een compleet aanbod van SD-WAN-oplossingen die door Fortinet worden ondersteund. We zijn in staat geweest om de internetprestaties en de beschikbaarheid van connectiviteit voor onze klanten te verbeteren en hebben daarnaast onze totale eigendomskosten fors kunnen reduceren. Ons aanbod van SD-WAN-oplossingen biedt ondersteuning voor klanten met een of meer locaties. Fortinet stelt ons in staat om de complete business-to-business-markt te ontginnen. Dat biedt onze IT-partners volop kansen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This