iBanFirst benoemt Said Layadi tot Chief Technology Officer als onderdeel van internationale groeistrategie

11 december 2020

iBanFirst, een fintech gericht op het internationaal opererende midden- en kleinbedrijf met een vreemde valutabehoefte, heeft Said Layadi benoemd als Chief Technology Officer (CTO). Layadi, voormalig technologiedirecteur van Euronext, treedt in oktober 2020 toe tot het bestuur van iBanFirst en gaat invulling geven aan de internationale groeistrategie van het bedrijf.

iBanFirst zag haar inkomsten tussen 2016 en 2019 toenemen met maar liefst 562 procent en heeft de ambitie wereldwijd een toonaangevende financiële dienstverlener te worden. Met de benoeming van Said Layadi als CTO beoogt de fintech haar dienstverlening te optimaliseren en de mogelijkheden van haar online platform te vergroten. Daarnaast gaat Layadi een verbindende rol spelen tussen de verschillende technologische disciplines binnen iBanFirst om een efficiënte samenwerking te bevorderen. Layadi zal als CTO dan ook een belangrijke rol spelen in het realiseren van de internationale groeistrategie.

Said Layadi

Met bijna twee decennia ervaring in het management van financiële technologie heeft Layadi een lange staat van dienst opgebouwd in het internationale betalingsverkeer. In het verleden was Layadi werkzaam als Head of Application Engineering and Integration bij Euronext, de grootste beurs van Europa. Hier gaf hij leiding aan een industrialisatieprogramma om het wereldwijde handelssysteem van Euronext te optimaliseren. Daarna werkte hij als CTO bij Ingenico Group. Zijn benoeming tot CTO van iBanFirst volgt op het aantreden van Yann Stadnicki als Chief Data Officer in augustus en de benoeming van Grégoire Andrieu-Guitrancourt tot Chief Revenue Officer in oktober 2020. Deze benoemingen onderstrepen de aanhoudende groei van het bedrijf tijdens de COVID-19-pandemie.

“Ik ben erg blij dat ik me bij iBanFirst kan aansluiten in deze uitdagende periode. De functie van CTO past uitstekend bij mijn ervaring en ambities en stelt mij in staat mijn expertise op het gebied van internationale betalingen en passie voor technologische innovaties te combineren. Ik zie er naar uit om de functionaliteiten van het online platform van iBanFirst in samenwerking met het team te verbeteren en de technologische disciplines van ons bedrijf efficiënter met elkaar te laten samenwerken”, aldus Said Layadi.

“Said heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van innovatie in de financiële sector en was werkzaam bij een aantal vooraanstaande spelers in de bancaire wereld en de financiële wereld. Zijn ervaring zal ons in staat stellen onze groeiambities te realiseren”, zegt Jeroen Hoevers, Countrymanager BeNeLux van iBanFirst. 

iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die een gespecialiseerd online platform voor transacties in verschillende valuta biedt aan internationaal opererend mkb. Als alternatief voor het traditionele bankaanbod biedt zij een betalingservaring en een aanbod van financiële diensten dat aansluit op de behoefte van MKB-bedrijven. Dankzij iBanFirst kunnen financiële afdelingen van deze bedrijven betalingen verrichten en ontvangen in elke denkbare munteenheid en wisselkoersrisico’s afdekken.

iBanFirst werd in 2013 in Parijs, vlakbij de Champs-Élysées, opgericht door oud-bankmanagers en ondernemers. iBanFirst is een Frans bedrijf met haar hoofdkantoor in België en is actief in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Zij heeft toestemming om in de hele Europese Unie  transacties te verrichten en ondersteunt ruim 4.000 klanten in alle delen van Europa. iBanFirst is aangesloten bij het SWIFT-netwerk en SEPA-gehomologeerd en heeft AISP- en PISP-accreditaties als onderdeel van de PSD2-regelgeving. iBanFirst heeft 46 miljoen euro opgehaald bij Xavier Niel en bij Europese durfinvesteerders als Serena, Breega Capital, Elaia en Bpifrance Large Venture.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This