Fortino Capital investeert in Cenosco om de groei van de specialist in Asset Integrity Management-software te versnellen

11 december 2020

Fortino Capital Partners, een toonaangevende Europese software-investeerder, kondigt zijn investering in Cenosco aan, een Nederlandse specialist in ‘Asset Integrity Management’. Het bedrijf telt 75 medewerkers en is actief in 30 landen. Zijn oplossing wordt wereldwijd in ongeveer 100 fabrieken gebruikt.

De software van Cenosco vindt zijn toepassing in fabrieken met zware machinerie en installaties in de olie- en gasindustrie, maar ook sectoren als chemie, energie en nutsvoorzieningen. De webgebaseerde tool voor Asset Integrity Management helpt gebruikers slimme inspectie- en onderhoudsbeslissingen te maken voor een verhoogde veiligheid, maar ook een betere beschikbaarheid van de installaties, gecombineerd met lagere beheerskosten.

Na 20 jaar organische groei besloten de oprichters van Cenosco dat de tijd rijp was om een externe partner aan te trekken, om het bedrijf te helpen bij de volgende groeifase en het volledige potentieel van zijn software te benutten. Cenosco wil blijven investeren in productontwikkeling, en dit in nauwe samenwerking met zijn partners. Daarnaast is de verdere professionalisering van de organisatie een prioriteit, wat bevestigd wordt door het aanzienlijke aantal geplande aanwervingen voor 2021, zowel op managementniveau als inzake domeinexpertise en in de rest van de organisatie.

Mischa Simonis, medeoprichter en algemeen directeur van Cenosco: “We zijn enthousiast over Fortino Capital als nieuwe aandeelhouder van Cenosco. Fortino brengt belangrijke expertise in B2B-software en een stevig netwerk die Cenosco zullen toelaten verder te groeien en sterker te worden. Met meer dan twintig jaar ervaring en onze sterke partnerschappen in de olie- en gassector zijn we goed geplaatst om te profiteren van de kansen die deze markt zal bieden, met verouderende fabrieken en een nieuwe focus op digitalisering.”

Fortino Capital investeert in Cenosco aan de zijde van de huidige directie (i.e. de oprichters), die operationeel actief blijft om deze volgende groeifase te verwezenlijken. Cenosco is de 22ste investering in B2B-software van Fortino Capital, en de 7de platforminvestering van zijn Growth Private Equity Fund.

Wouter Van de Bunt, partner bij Fortino Capital: “We zijn echt onder de indruk van wat Cenosco in de afgelopen 20 jaar heeft verwezenlijkt. Het ontwikkelde een fantastisch product dat wel eens de standaard zou kunnen worden op de markt voor Asset Integrity Management. Cenosco voldoet ook perfect aan de investeringscriteria van ons Growth Equity Fund: essentiële software, een sterke en winstgevende groei, een globale aanwezigheid en enorme kansen voor toekomstige groei. We zijn blij om Cenosco samen met de oprichters te kunnen ondersteunen in zijn volgende, versnelde groeifase.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This