Epson kondigt een nieuwe generatie Moverio smart glasses technologie aan

11 december 2020

Het wereldwijde technologiebedrijf Epson heeft de nieuwste generatie van augmented reality (AR)-technologie voor de Moverio smart glasses aangekondigd. Tien jaar na de introductie van de allereerste Moverio smart glasses, lanceert Epson nu de vierde generatie binoculaire doorzichtige Si-OLED augmented reality smart glasses.

De nieuwe Moverio-reeks – bestaande uit de BT-40 en BT-40S-smart glasses – biedt gebruikers diverse voordelen, waaronder een breder gezichtsveld (FOV), aanzienlijk verhoogde HD-displayresolutie, hoog contrast, verbeterde connectiviteit en een comfortabeler, verstelbaar en eenvoudig te dragen design.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwste smart glasses van Epson zijn:

  • Verhoogde displayresolutie: Full HD 1080p (1920 x 1080).
  • Breder gezichtsveld (FOV) van 34 graden: gelijk aan het bekijken van een scherm van 120 inch vanaf een afstand van 5 meter.
  • Contrastverhouding van 500000:1, wat betekent dat ongebruikte displayruimte echt transparant lijkt.
  • Nieuw headset-design met geavanceerde gewichtsverdeling en optionele neuskussentjes voor verhoogd gebruikerscomfort.
  • Verbeterd esthetisch design met vormgeving in brilstijl en optionele donkere tinten.
  • USB Type-C-connectiviteit voor aansluiting op externe apparateBinoculaire, doorzichtige Si-OLED-display.

Valerie Riffaud-Cangelosi, Head of Market Development bij Epson Europe, licht toe: “Dit is een trots en spannend moment voor Epson, nu we onze vierde generatie Moverio augmented reality smart glasses op de markt brengen. We zijn nu al tien jaar actief op het gebied van AR en hebben ons aanbod voortdurend weten te verbeteren op basis van feedback van klanten en ontwikkelaars. In de afgelopen twee jaar is de technologie echt volwassen geworden. We hebben een aanzienlijke toename gezien in echte en praktische gebruikssituaties voor Moverio.

“De pandemie heeft veel toepassingen versneld, waardoor communicatie op afstand een hogere operationele efficiëntie levert, evenals lagere kosten en een lagere carbon footprint. De nieuwste producten – de BT-40S en de BT-40 – zullen de markt nog meer mogelijkheden bieden. Gebruikers zullen profiteren van verbeterde functies zoals een breder gezichtsveld, meer connectiviteit, een hogere resolutie en hoger contrast.”

De vierde generatie van de smart glasses technologie van Epson wordt gelanceerd met de introductie van de BT-40 en BT-40S, elk afgestemd op verschillende markten, zoals hieronder wordt uitgelegd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This