Nutanix breidt Storage-services uit naar hybrid cloud-platform

8 december 2020

Nutanix kondigt nieuwe hybrid cloud-mogelijkheden aan voor zijn ongestructureerde data storage-aanbod, Objects en Files. Met deze geavanceerde features kunnen Nutanix-klanten een eenvoudig in te zetten, schaalbare opslagstructuur implementeren in verschillende cloud-omgevingen om databeheer te simplificeren en kosten effectief te managen. Deze ontwikkeling brengt IT-teams steeds dichter bij een echt hybrid cloud operating model. 

Deze storage-focused verbeteringen, gebouwd op de recente introductie van Nutanix Clusters, ondersteunen Nutanix’ hyperconverged infrastructuursoftware in AWS en, in de toekomst, Microsoft Azure. De organisatie blijft het mogelijk maken dat zijn technologie in elke cloud kan draaien, waarbij een gemeenschappelijk operationeel model wordt omarmd om IT-management te stroomlijnen. Organisaties wordt hiermee de flexibiliteit geboden om iedere applicatie te draaien in een cloud naar keuze.

“IT-teams over de hele wereld verplaatsen zich snel naar hybride omgevingen. Ze zijn op zoek naar technologische oplossingen die kunnen helpen deze transitie te faciliteren, die ondersteunen bij het beheer van disparate technologieën en die operations kunnen vereenvoudigen”, zegt Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. “Wij hebben recent onze hyperconverged infrastructuursoftware uitgebreid naar de public cloud met de introductie van Nutanix Clusters om organisaties te helpen precies dat te doen. Nu ligt de focus op het versterken van het algehele platform, inclusief het leveren van een eenvoudig in te zetten, schaalbare opslagstructuur in verschillende cloud-omgevingen.”

De nieuwe features van Nutanix Objects en FIles bieden klanten het volgende:

  • Cloud-tiering voor Objects Storage: Nutanix Objects levert nu tiering van object-data aan een S3-compatibele object store, inclusief cloudopslag zoals AWS S3. Dit helpt klanten de kosten voor lange termijn opslag en archivering te verlagen door gebruik te maken van de public cloud-infrastructuur. Deze nieuwe intelligente tiering-mogelijkheden verbeteren ook data lifecycle management significant voor verschillende clouds, terwijl inzicht en controle behouden blijven, omdat metadata on-premises wordt bewaard voor gemakkelijker zoeken en terugvinden. Klanten kunnen elk S3-compatibel doel gebruiken als een tier voor Nutanix Objects 
  • Hybrid Cloud File Storage: Nutanix Files is nu breed beschikbaar voor public clouds via Nutanix Clusters. Als een echte hybrid cloud file storageoplossing levert Nutanix Files een unified ervaring en vereenvoudigd single-pane-beheer in cloud deployment-modi, verspreid over de edge, thuiskantoren, core datacenters en de cloud. Dit biedt klanten de flexibiliteit om de juiste cloud te kiezen, eenvoudig te schalen en meer controle te leveren over hybrid cloud file-opslag. 
  • Eenvoudigere Disaster Recovery: Nutanix Objects en Files leveren nu een verbeterde Recovery Point Objective (RPO). Dit garandeert dat data altijd beschikbaar is in datacenters en clouds in het geval van een ramp. Objects biedt daarnaast gestroomlijnde replicatie met een RPO van slechts een paar seconden. Dit is met name nuttig voor containerized workloads die S3-endpoints gebruiken voor primaire opslag. Zo kunnen organisaties hun kritieke stateful-applicaties containerizen en wordt de bedrijfscontinuïteit gegarandeerd, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Nutanix Files biedt ondersteuning voor een RPO van maximaal één minuut. Voorheen was dat een uur. Dit is met name nuttig wanneer applicaties gebruikt worden die NFS- en SBM-endpoints gebruiken. 

“Terwijl organisaties worstelen met digitale transformatie en de overgang naar een echte hybride cloud, zijn ze op zoek naar oplossingen om hen op deze reis te helpen. De belangrijkste mogelijkheden om hen tegemoet te komen in hun uitdagingen zijn simpliciteit en uniformiteit in alle locaties en in meerdere clouds”, zegt Eric Burgener, Research Vice President, Infrastructure Systems, Platforms en Technologies Group bij IDC. “Een oplossing die één unified ervaring kan bieden voor toegang tot data waar deze zich ook bevindt, zoals Nutanix nu levert met Files en Objects, zal de juiste keuze zijn voor veel organisaties.”

Naast het vereenvoudigen van dataopslag in clouds levert Nutanix extra performance, schaal en keuze in zijn storage-producten. Alle features zijn per direct beschikbaar voor klanten. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This