AMS01 Datacenter van maincubes als eerste OCP Ready in continentaal Europa

8 december 2020

De Open Compute Project Foundation (OCP) heeft het Amsterdamse datacenter AMS01 van maincubes, aanbieder van hoogbeschikbare en veilige datacenters in Nederland en Duitsland, gecertificeerd als OCP Ready. Daarmee is AMS01 het eerste en vooralsnog enige OCP Ready datacenter in continentaal Europa en levert de faciliteit de verbeterde flexibiliteit en prestaties van OCP naast de bestaande geavanceerde technologie, hogere vermogensdichtheden in kW en verbeterde energie-efficiëntie.

De Open Compute Project Foundation streeft naar hardware standaarden die een direct antwoord bieden op de groeiende behoefte aan efficiëntie en rekenkracht van datacenterapparatuur. Oplossingen van OCP zorgen voor meer flexibiliteit, betere efficiency en hogere serverdichtheid voor high-density opstellingen. Daarnaast zorgen OCP-applicaties voor geoptimaliseerde stroom en koeling, efficiënter onderhoud en een lagere Total Cost of Ownership (TCO). De richtlijnen voor de certificering rond OCP Ready zijn opgesteld door het Data Center Facility Project Team van het Open Compute project (OCP) en dienen als referentie voor datacenter aanbieders en eindgebruikers zodat zij de eisen die gelden voor OCP-apparatuur binnen hun ICT-ruimte kunnen begrijpen. Datacenters die aan deze richtlijnen kunnen voldoen, komen in aanmerking voor het OCP Ready-certificaat. Daarnaast is maincubes toegelaten tot het OCP Colo Solution Provider (SP)-programma, voor organisaties met faciliteiten die voldoen aan de OCP Colo Guidlines. 

Deze richtlijnen geven datacenterleveranciers en klanten van colocatiefaciliteiten de garantie dat ze volledig kunnen profiteren van de efficiencywinst die de technologieën van Open Compute bieden. 

“Het Open Compute Project is een beweging die steeds meer tractie krijgt binnen de datacenterbranche en daar zijn goede redenen voor”, zegt Oliver Menzel, CEO van maincubes. “Data-intensieve organisaties en hun datacenters moeten meer rekenkracht en efficiëntie kunnen overleggen dan ooit tevoren. Deze certificering is het bewijs dat wij in staat zijn aan deze behoeften te voldoen. We zijn dan ook verheugd dat we het vertrouwen van de OCP-gemeenschap hebben. We zijn op schema naar een betere en efficiëntere digitale toekomst.”

AMS01 werkt met innovatieve en geavanceerde koelsystemen voor een bijzonder lage PUE (Power Usage Effectiveness), een directe en redundante verbinding met het stroomnet voor een betrouwbare en constante energietoevoer en met wereldwijde en carrier neutrale connectiviteit, waaronder toonaangevende internet exchanges, multi-level beveiliging, enzovoorts. De certificering benadrukt de robuuste dienstverlening die het datacenter levert, en garandeert de prestaties die klanten verwachten.

Hiermee bouwt maincubes voort op de belofte om de adoptie van OCP en innovatie voor datacenters te bevorderen. Het datacenter in Amsterdam is eveneens de locatie van het Europese OCP Experience Center, waar CIO’s, CTO’s, ICT-managers en datacentermanagers zelf kunnen ervaren welke voordelen de principes van OCP bieden voor hun organisaties. In het Experience Center kunnen ze ook OCP-oplossingen testen en uitproberen voor hun specifieke situaties. Zowel remote als op locatie.

“Het AMS01 datacenter van maincubes heeft een zeer uitgebreide evaluatie ondergaan, en is door het implementeren van best practices voor efficiëntie en schaalbaarheid OCP Ready™ bevonden”, zegt Mark Dansie, OCP Ready™ Program Lead. “Deze faciliteit is volledig gemoderniseerd en ruim voldoende in staat om te voldoen aan de eisen gesteld voor stroomdichtheden, stroomtoevoer en koeling door OCP-hardware. Daarmee zal het tot ver in de toekomst OCP Ready™ zijn.”

Recent is maincubes een partnerschap aangegaan met Circle B, een bedrijf dat diensten en oplossingen levert op basis van door de OCP gemeenschap ontwikkelde hardware en software. Ook werkt maincubes samen met ITRenew, wereldwijd marktleider op het gebied van de Circular Cloud en duurzame datacenter infrastructuur. Deze strategische partnership geeft prioriteit aan efficiënte en zeer flexibele milieuvriendelijke infrastructuur. Dit door technologische omgevingen te implementeren volgens dezelfde OCP-principes en geavanceerde technologieën die ingezet worden door de grootste hyperscalers ter wereld. 

“Het complete team van maincubes staat pal achter het Open Compute design”, zegt Steve Helvie, VP Channel voor OCP. “Since de opening van het OCP Experience Center werken ze proactief samen met de rest van de OCP Gemeenschap. Nu hun AMS01 datacenter OCP Ready is, biedt maincubes faciliteiten die volledig geoptimaliseerd zijn voor de nieuwe generatie in open compute infrastructuur voor bedrijven die OCP willen gaan inzetten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This