Total kiest Nutanix voor digitale transformatie

1 december 2020

Nutanix maakt bekend dat Total, een van de grootste energieproducenten ter wereld, oplossingen van Nutanix geïmplementeerd heeft. Total installeerde onder meer de Nutanix-software voor ‘hyperconverged infrastructure’ (HCI), AHV, Files, Flow, Prism en Frame. Op die manier wil het bedrijf een uniforme IT-omgeving ontwikkelen die de meerderheid van hun wereldwijde activiteiten ondersteunt.

Total koos Nutanix om de betrouwbaarheid en prestaties te kunnen leveren die hun gebruikers verwachten. Het bedrijf was ook op zoek naar de nodige flexibiliteit om zich aan te passen aan de snel veranderende olie- en gasindustrie. Daarnaast vroeg Total aan Nutanix om hen te helpen bij hun doelstelling om de voetafdruk van het datacenter aanzienlijk te verkleinen. Dat is een van de duurzame initiatieven waarmee het bedrijf de uitstoot van broeikasgassen wil verminderen.

Total S.A. is een Franse multinational en een van de grootste energieproducenten ter wereld met activiteiten die de hele olie- en gasketen bestrijken. Het bedrijf houdt zich wereldwijd bezig met de exploratie en productie van ruwe olie en aardgas, maar ook met het opwekken van elektriciteit, transport, raffinage, marketing van petroleumproducten, en internationale handel in ruwe olie en producten.

Om zijn wereldwijd verspreide activiteiten te kunnen organiseren, had Total een IT-omgeving nodig die de ongeveer 7.000 verschillende applicaties in het bedrijf kan ondersteunen. Ook de betrouwbaarheid en flexibiliteit van de IT-infrastructuur moest verbeteren. Daarnaast zocht Total een oplossing om het in silo’s verdeelde datacenter te moderniseren en alle vestigingen van het bedrijf, ongeacht de grootte van de site, een consistent platform en beheer te kunnen bieden.

“De voorbije jaren hebben we het grootste deel van onze IT-infrastructuur met Nutanix gestandaardiseerd. We hebben onze activiteiten naar verschillende clusters in Noord-Amerika gemigreerd”, zegt Guillaume Brocard, Senior Operations Advisor bij Total. “Het gaat om 11 clusters die 100% Nutanix zijn, zonder on-premises infrastructuur. Dit heeft ons geholpen om onze total cost of ownership aanzienlijk te verminderen en onze activiteiten veel efficiënter te maken.”

Dankzij de oplossingen van Nutanix kan Total de administratie stroomlijnen en de automatisering in het bedrijf, ook van onderhoud, uitbreiden. De oplossingen zorgen bovendien voor de betrouwbaarheid en prestaties die vereist zijn om marktleider te blijven in de uitdagende wereld van energieproductie. Het verliezen van diensten zou grote gevolgen kunnen hebben. Sinds de software van Nutanix de IT-infrastructuur in Noord-Amerika aandrijft, heeft Total de afgelopen drie jaar geen verlies aan diensten voor filialen geleden.

Behalve de mogelijkheid om activiteiten te stroomlijnen en de betrouwbaarheid te vergroten, maken de oplossingen van Nutanix het voor Total ook gemakkelijker om snel hulpmiddelen in te zetten. In een wereld vol verandering die voortdurend nieuwe IT-behoeften creëert, is het voor Total erg belangrijk om snel te kunnen schalen en naar wens tools te kunnen in- of uitschakelen. Nutanix’ oplossing voor software-gedefinieerde infrastructuur geeft het bedrijf deze flexibiliteit, en voorziet daarnaast ook ingebouwde databeveiliging en security-upgrades met één klik. Zo wordt de veiligheid en integriteit van gevoelige industriële informatie verzekerd.

“Met meer dan 7.000 toepassingen verspreid over de volledige globale organisatie, had Total een IT-infrastructuur nodig die wereldwijd consequent hoge prestaties aflevert”, zegt Andrew Brinded, Vice President & General Manager EMEA Sales bij Nutanix. “Met Nutanix mogen ze bij Total op twee oren slapen en beschikken over een betrouwbare infrastructuur die gemakkelijk kan schalen om aan de toenemende behoeften van de industrie te voldoen.”

Met een ruime variëteit aan Nutanix-oplossingen voor belangrijke infrastructuuractiviteiten heeft Total nu een sterke basis om zijn efficiëntie te vergroten. Total wil zijn Nutanix-omgeving de komende drie jaar blijven verbeteren om extra vestigingen en diensten toe te voegen. Ondertussen wil het bedrijf ook de kosten optimaliseren door Nutanix met andere technologieën te combineren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This