Het Belgische GIG Tech introduceert Whitesky, het eerste Europese white labeled cloud computing-aanbod

1 december 2020

De Belgische cloud-as-a-service aanbieder GIG Tech introduceert vandaag onder de naam Whitesky, de eerste Europese white labeled cloud computing oplossing voor integratoren, telecom en service providers. Deze oplossing stelt hen in staat om volledig onder eigen naam hun cloudomgeving aan te bieden. Whitesky maakt, als een merk van GIG Tech, gebruik van hun softwarestack waardoor er geen sprake is van vendor lock-in. Bovendien kunnen integratoren, telecom en service providers dankzij de white labeled formule van Whitesky hun marktpositie zowel op financieel als strategisch vlak versterken en bepalen ze zelf waar hun data worden opgeslagen. GIG Tech introduceert Whitesky vandaag in België en Nederland en wil op termijn in heel Europa actief zijn.

Cloud democratiseren 

“Momenteel zijn er enkele grote, voornamelijk Amerikaanse spelers die de cloudmarkt domineren. Met Whitesky wil GIG Tech de cloud democratiseren”, verklaart Jeroen Van Langenhove, Managing Director Whitesky België. “Onze white labeled cloud computing oplossing as-a-service stelt klanten in staat om hun cloudomgeving volledig onder eigen naam publiek te maken en te gaan inrichten zoals zij dit zelf willen. De oplossing is bovendien makkelijk en snel te installeren en te managen, zonder zware voorafgaande investeringen of een heel IT-team om het in de lucht te houden. En omdat we gebruik maken van de softwarestack van GIG Tech, is er geen vendor lock-in. Data worden lokaal en in België en Nederland opgeslagen. Klanten kiezen zelf uit één van onze locaties en hebben de volledige controle over hun data”, voegt hij toe.

Positie van integratoren, telecom en service providers versterken

Integratoren, telecom en service providers lopen in de huidige cloudmarkt het risico om de controle over hun eindklanten te verliezen aan de dominante spelers. Daarnaast zorgen deze er tevens voor dat de marges in de sector onder zware druk komen te staan.

Deze twee factoren zorgen ervoor dat de positie van integratoren, telecom en service providers in het gedrang komt. “Met Whitesky kunnen ze eenvoudig en snel zelf cloud operator worden onder eigen naam”, zegt Jeroen. “Zo houden ze meer controle over hun eindklanten en kunnen ze hen ook alle voordelen van een eigen cloudomgeving  aanbieden zoals controle over de data, lokale dataopslag, eenvoudige facturatie en dergelijke meer. Via inzicht in de invoicing in het geïntegreerde portaal, kunnen ze hun marges beter beheren”, besluit hij. 

Drie formules 

Whitesky biedt drie verschillende white labeled cloud computing formules aan. Via een grondige pre-onboarding waarin de noden van de klant in kaart worden gebracht, wordt de meest gepaste formule gekozen. De white sky-formule is voor klanten die op termijn zelf virtual cloud operator willen worden, de blue sky-formule zal voor de bedrijven zijn die zich richten op 1 of 2 specifieke producten maar geen zware infrastructuur nodig hebben en de free sky-formule is er voor bedrijven die white labeled cloud willen gaan verkennen maar daar nog niet meteen fulltime op willen werken. 

Virtual launch event 

Whitesky wordt vandaag officieel geïntroduceerd op de Belgische en Nederlandse markt via een virtueel event. Er wordt dan ook meer informatie gedeeld omtrent het aanbod. De pre-onboarding van de eerste klanten loopt tot januari, dan wordt Whitesky effectief operationeel op de Belgische en Nederlandse markt. Het virtueel event start vandaag om 16u en deelnemen kan via deze link

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This