InterSystems introduceert IRIS Adaptive Analytics

1 december 2020

InterSystems lanceert InterSystems IRIS Adaptive Analytics, dat het ontwikkelde in samenwerking met leverancier van intelligente datavirtualisatieoplossingen AtScale. De nieuwe toepassing zit geïntegreerd in de InterSystems IRIS dataplatform- en InterSystems IRIS for Health-oplossingen. Gebruikers kunnen nu gemakkelijker de self-service-mogelijkheden gebruiken om gegevens real-time te visualiseren, analyseren, en te raadplegen. Zo kunnen ze nauwkeurige en snelle beslissingen maken, zonder zelf experts te zijn in datadesign.

De nieuwe IRIS Adaptive Analytics-oplossing verzekert een soepele aansluiting tussen real-time data in InterSystems IRIS en veelgebruikte business intelligence (BI)-tools als Tableau, Microsoft Power BI en Microsoft Excel. Bovendien stelt de oplossing database-ontwerpers in staat om snel en gemakkelijk analytische data te beheren. Het zorgt ervoor dat zakelijke gebruikers eenvoudig BI-dashboards kunnen opzetten zonder de IT-afdeling erbij te betrekken. De Adaptive Analytics-oplossing breidt daarnaast de schaalbaarheid van InterSystems IRIS uit om zo nog grotere datasets te ondersteunen.

“Ondernemingen die te allen tijde succesvol willen zijn – en zeker tijdens eventuele storingen – moeten diep in hun datasets en processen kijken om te begrijpen wat er op bepaalde momenten gebeurt. Op basis daarvan kan er een voorspelling worden gemaakt en wordt er gereageerd op veranderingen”, zegt Scott Gnau, Vice President of Data Platforms bij InterSystems. “We combineren InterSystems IRIS Adaptive Analytics met de zorgvuldige integratie, datamanagement, en geavanceerde analysemogelijkheden die al door onze dataplatforms geboden worden. Op die manier verbeteren we onze capaciteiten en stellen we de gebruiker in staat om het succes van het bedrijf te waarborgen, vooral tijdens potentiële storingen.”

“Bedrijven moeten hun zakelijke gebruikers en data-analisten de mogelijkheid bieden om real-time inzichten op te doen”, zegt Christopher Lynch, Executive Chairman en CEO bij AtScale. “De krachtige combinatie van de AtScale’s Intelligent Data Virtualization-oplossing en de toonaangevende dataplatformtechnologie van InterSystems levert snellere inzichten en zo ook betere bedrijfsbeslissingen voor een groot aantal gebruikers.”

InterSystems IRIS Adaptive Analytics voegt relational online analytical processing (ROLAP)-mogelijkheden toe om zo de reeds bestaande multidimensional online analytical processing (MOLAP)-mogelijkheden van InterSystems IRIS aan te vullen. De nieuwe oplossing is beschikbaar bij de volgende InterSystems IRIS release.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This