TrustBuilder en nextAuth worden partners voor mobiele authenticatie

1 december 2020

TrustBuilder en nextAuth kondigen een OEM-partnerschap aan, waarbij TrustBuilder de nextAuth-software inbedt in zijn nieuwste product, TrustBuilder.io.

TrustBuilder en nextAuth zijn Belgische scale-ups die gebruikers helpen om hun transacties met organisaties te beveiligen. Hun innovatieve oplossingen zijn erop gericht om de authenticatie zo eenvoudig mogelijk te maken voor de gebruiker, zonder de beveiliging in gevaar te brengen.

TrustBuilder versnelt de digitale transformatie van haar klanten door digitale ecosystemen te beveiligen voor hun gebruikers. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vele kant-en-klare integraties met Identity Providers en Service Providers. Geavanceerde functies zoals single sign-on en adaptieve authenticatie vergroten de adoptie door eindklanten. De samenwerking met nextAuth versterkt de TrustBuilder-oplossing door deze uit te breiden naar mobiele apparaten. Ze voegt Multi-Factor-Authenticatie (MFA) en e-Signing mogelijkheden toe aan de verschillende end-to-end use cases zoals customer onboarding, wachtwoordloze authenticatie en het ondertekenen van transacties. Een eerste versie van TrustBuilder.io met de ingebedde nextAuth software is al in gebruik bij een aantal klanten.

“Mobiele telefoons zijn een integraal onderdeel van het dagelijks leven en zijn het favoriete apparaat voor consumenteninteracties”, zegt Frank Hamerlinck, CEO van TrustBuilder. “Consumenten hebben behoefte aan makkelijke maar veilige toegang tot hun bankrekeningen of tot webshops. Ze willen niet lastiggevallen worden met het gebruik van diverse verschillende wachtwoorden. Door nextAuth te combineren met de TrustBuilder Suite kunnen banken, financiële dienstenverleners en andere bedrijven hun klanten makkelijk toegang bieden tot hun diensten. Dat trekt nieuwe klanten aan, verhoogt de trouw van bestaande klanten en maakt het mogelijk om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.”

“Het is onze missie om gebruikers te beschermen in hun online interacties door complexe authenticatietechnologie eenvoudig te maken”, zegt Jens Hermans, CEO van nextAuth. “Gebruikers kunnen nu eenvoudig en snel inloggen, transacties goedkeuren, digitale handtekeningen zetten en profiteren van veilige communicatie, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. De technologieën van nextAuth en TrustBuilder zijn een natuurlijke aanvulling op elkaar en bieden een complete oplossing voor een breed scala aan IAM-uitdagingen. Door middel van dit partnerschap bieden we een volledig geïntegreerde oplossing die grondig is getest, waardoor lange integratietrajecten worden geëlimineerd”.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This