Extreme Networks traint 50.000 nieuwe cloud networking engineers voor snelgroeiende digitale economie

25 november 2020

Extreme Networks introduceert een nieuw wereldwijd initiatief voor iedereen die een (andere) loopbaan ambieert in de technologiesector: Extreme Academy Live. Extreme Academy Live is een acht weken durende training die vanaf 3 december 2020 gratis te livestreamen is. De training brengt cursisten de grondbeginselen bij van netwerktechnologie, draadloze communicatie en het internet. Extreme Academy Live is voor iedereen toegankelijk. Nadat ze de training hebben afgerond, ontvangen cursisten een sectorcertificering en beschikken ze over een waardevolle basis voor een nieuwe carrière.

Universiteiten en hogescholen over de hele wereld bieden het Extreme Academy-curriculum aan – zowel via traditionele als virtuele programma’s – voor technologie-gerichte carrières, zoals het Engelse Barnsley College, het Portugese Polytechnic Institute of Tomor, de Amerikaanse Gannon University en de Portugese Santarém School of Management and Technology. Ook IT-partners Netjer Networks en STEP CG stellen dit curriculum beschikbaar.

De COVID-19-pandemie heeft digitale-transformatiestrategieën in een stroomversnelling gebracht. Hierdoor is de vraag naar netwerkbeheerders, data engineers en IT-managers sectorbreed toegenomen; het aantal vacatures voor junior enterprise architects op vacaturesite Indeed is sinds 2019 met 278 procent gestegen. En ook de vraag naar andere technologieexpertises stijgt. Universiteiten en hogescholen die studenten een voorsprong willen geven in bloeiende sectoren als technologie, moeten hen uitrusten met vaardigheden die direct zijn toe te passen in de echte wereld.

Extreme Academy is een academisch curriculum ontworpen om aankomende IT-professionals kennis bij te brengen over netwerken, security, de basis van de cloud en machine learning en artificial intelligence. Cursisten die de verschillende cursussen binnen de training afronden, verdienen belangrijke accreditaties en certificeringen, inclusief een Extreme Networks Associate-kwalificatie.

Extreme Academy Live is gericht op mensen die op zoek zijn naar een opstapje naar de netwerksector. Met het oog op het doel van Extreme om te helpen de digitale kloof te overbruggen, is de training gratis. Bezoek de Extreme Academy-programmapagina voor meer informatie en voor aanmelding. 

Voor universiteiten en hogescholen zijn de Extreme Academy-cursussen beschikbaar via virtuele klaslokalen, omdat veel scholen momenteel afhankelijk zijn van les op afstand. De flexibele lesplannen van Extreme Academy zijn te integreren in bestaande curricula of te volgen naast andere studies. Er is geen voorkennis nodig op het gebied van netwerken. Partnerscholen en -bedrijven ontvangen lesmateriaal, state-of-the-art lab-apparatuur, een gevarieerd trainingenportfolio en een nieuwe recruitmenttool. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This