Asperitas door Shell geselecteerd om Immersion Cooling te leveren voor High Performance Computing Cluster

25 november 2020

De Nederlandse Immersion Cooling-specialist Asperitas gaat, in nauwe samenwerking met onder andere T-Systems, een energie-efficiënt, schaalbaar en toekomstbestendig High Performance Computing-cluster faciliteren in het Amsterdamse datacenter van Shell. De door natuurlijke convectie aangedreven Immersed Computing-oplossing kan eenvoudig worden geïntegreerd in datacenterfaciliteiten en vereist minimale overheadkosten, terwijl het ook een aanvulling vormt op platforms voor infrastructuurbewaking, waardoor real-time beheer door de serviceproviders die Shell ondersteunen mogelijk is.

Asperitas levert een infrastructuurupgrade voor het HPC-cluster van Shell in Amsterdam. Het cluster wordt geleverd door Penguin Computing om een ​​volledig geïntegreerde en geoptimaliseerde oplossing te bieden die geschikt is voor HPC op bedrijfsniveau. De implementatie van de AIC24-oplossing zal voldoen aan de eisen van het HPC-team van Shell voor efficiënte high-density en performance computing op zowel systeem- als serverniveau binnen een duurzame datacenteromgeving. Het systeem zal zowel CPU- als GPU-gestuurde applicaties vergemakkelijken en biedt de flexibiliteit om gemakkelijk mee te schalen met toekomstige eisen en volgende hardware-generaties.

David Baldwin, HPC Program Manager, Shell zei: “Het High Performance Computing-team van Shell werkte zeer nauw samen met het technische team van Asperitas om de beste oplossing te bieden voor ons nieuwe cluster in Amsterdam. Dit cluster is een cruciaal onderdeel van onze R & D-capaciteit om ons te helpen nieuwe energiebronnen te ontdekken, nieuwe producten te ontwikkelen en onze digitale transitie te stimuleren. “

Het Shell Immersion Cooling Fluid-product, speciaal ontwikkeld voor Immersed Computing, is een synthetische, enkelfasige koelvloeistof voor immersie, gemaakt van gas met behulp van de gas-to-liquids-technologie van Shell. Het is geoptimaliseerd voor de natuurlijke convectie-aangedreven Immersion Cooling-aanpak van Asperitas, maar kan ook worden gebruikt in circulatiesystemen met pomp van andere leveranciers. De vloeistof is ontworpen om de energiekosten en emissies te verlagen door zijn hoge koelrendement, uitstekende stromingsgedrag en thermodynamische eigenschappen. De immersiekoelvloeistof werd eerder dit jaar op de datacentermarkt geïntroduceerd tijdens de Global Open Compute Project Summit.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This