Europese Centrale Bank kiest SIA en Colt voor het verbinden van marktinfrastructuren van het Eurosysteem

23 november 2020

De Europese Centrale Bank (ECB) doet een beroep op SIA, dat samenwerkt met Colt Technology Services, voor de connectiviteit van de marktinfrastructuren van het Eurosysteem via een centrale toegangsinterface: de Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway (ESMIG).

De ECB maakt op dit moment reeds gebruik van de netwerkinfrastructuur van SIA en Colt voor testwerkzaamheden in samenwerking met andere grote centrale banken. SIA voorziet de ECB daarnaast van een specifieke oplossing voor het verwerken van al het berichtenverkeer. Dat is ten behoeve van de integratie van de applicaties van de ECB met de centrale toegangsinterface ESMIG. 

SIA en Colt verkregen vorig jaar een van de twee ESMIG Network Service Provider-vergunningen, met een looptijd van tien jaar. Dat was met name te danken aan hun sterke technologische profiel en internationale aanwezigheid. 

Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway

De Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway vormt een kerncomponent binnen het consolidatieproject voor TARGET2 en TARGET2-Securities. Het ESMIG-project zal alle spelers binnen het financiële systeem van de EU (centrale banken en handelsbanken, centrale effectenbewaarinstellingen, geautomatiseerde clearinginstellingen en aanbieders van betalingsdiensten) rechtstreeks via ESMIG toegang bieden tot de platforms die het Eurosysteem aanbiedt.

Die verschillende platforms zijn het platform voor de verwerking van betalingen met een hoge waarde: TARGET2; het platform voor de directe betaalverwerking van betalingen, TIPS; het betaalverwerkingsplatform voor beveiliging, TARGET2-Securities (T2S); het Eurosystem Collateral Management System (ECMS) en mogelijk ook andere nieuwe diensten en toepassingen.

“We zijn vereerd dat de Europese Centrale bank SIA en onze partner Colt heeft ingeschakeld voor het bieden van toegang tot de infrastructuren van financiële markten die van strategisch belang zijn voor de complete eurozone. Dit bijzondere internationale succes vormt een blijk van erkenning voor de betrouwbaarheid, degelijkheid en beveiliging van onze infrastructuur en technologiediensten, die momenteel ondersteuning bieden voor de moderniseringsinitiatieven van zo’n 20 centrale banken in alle delen van de wereld”, zegtNicola Cordone, de CEO van SIA.

“We vinden het geweldig om onze medewerking te verlenen aan dit project voor de Europese Centrale Bank, een van ’s werelds grootste banken. We zijn erg trots om samen met onze partner SIA te zijn uitgekozen als leverancier van connectiviteitsdiensten voor het ESMIG-platform. De ECB kan daarmee zijn focus richten op zijn institutionele doelstellingen in plaats van op de infrastructuur. Dit is wederom een bevestiging van de uitstekende reputatie die Colt in de loop der jaren heeft opgebouwd met talloze investeringen in technologie en mensen in alle delen van de wereld”, zegt Paula Cogan, executive vice president Sales, Marketing & Customer Relationship Management bij Colt Technology Services.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This