Dematic continueert Virtual Showcase-serie

23 november 2020

Dematic continueert de Virtuele Showcase-serie met de Innovation-Day op 30 november. Dit tweede evenement staat geheel in het teken van de toekomst van Supply Chain Management. Tijdens het online evenement presenteren topsprekers brancheoverstijgende inzichten, voorbeelden van best practices en trendsettende oplossingen voor de intralogistiek. Ook worden kansen en uitdagingen tijdens de huidige coronacrisis, trends en strategieën onderzocht. 

Intralogistiek specialist Dematic laat tevens innovatieve technologieën voor de handel, productie en dienstverlening zien. Tijdens een virtuele rondleiding door een actuele Dematic-installatie kunnen de deelnemers met eigen ogen zien hoe een automatiseringssysteem werkt en welke voordelen deze biedt. Vanwege het internationale deelnemersveld wordt het Innovation-Day evenement in het Engels gehouden.

“Corona heeft laten zien hoe belangrijk functionerende toeleveringsketens zijn voor de samenleving en de economie. Een brancheoverstijgende gezamenlijke uitwisseling van kennis is daarom belangrijker dan ooit, ook al is het – door de huidige omstandigheden – puur virtueel”, zegt Jessica Heinz, Hoofd Marketing Dematic Central Europe. Mede vanwege de grote respons op het kick-offevenement blijkt er een grote behoefte aan informatie te zijn over geschikte intralogistieke oplossingen, die door de afwezigheid van beurzen onvoldoende is ingevuld.

Zoals gebruikelijk kunnen besluitvormers, magazijnmanagers en supply chain managers op Innovation-Day een informatief en gevarieerd programma verwachten. Deze keer worden met name de huidige en toekomstige uitdagingen in de Supply Chain besproken. De discussie die vanuit verschillende perspectieven wordt gevoerd, is tevens bedoeld om de deelnemers impulsen te geven voor hun persoonlijke ontwikkeling. Alle  deelnemers krijgen een kijkje in het dienstenpakket van de intralogistiek specialist tijdens een online rondleiding door het binnenwerk van een bestaande Dematic-installatie. Daar zorgt een Dematic Automated Mixed Case Palletising (AMCAP)-systeem voor het sequentieel en volautomatisch palletiseren van verschillende goederen en verpakkingseenheden op pallets of rolcontainers. Het is tevens een ruimte- en energiebesparende oplossing. “Met het oog op de besluitvormers in het supply chain management leggen we in onze oplossingen altijd de nadruk op flexibiliteit, schaalbaarheid en dynamiek, zodat we vanaf het begin kunnen groeien”, licht Heinz toe.

Het programma bevat vele leerzame presentaties voor de deelnemers: onder andere de bekroonde futurologe en vooraanstaand Europees digitaal expert Shivvy Jervis verzorgt een Keynote-speech. Daarbij gaat het om het gebruik van de steeds groter wordende datavolumes in de intralogistiek, die zij relateert aan de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. In een andere presentatie beantwoordt Jennifer Tabbert, hoofd Software Sales bij Dematic, de vraag hoe winkels en distributiecentra hun intralogistieke processen efficiënter, flexibeler en transparanter kunnen maken met een geïntegreerde softwareoplossing. Tenslotte worden er nog presentaties gegeven over toekomstige omnichannelstrategieën, innovatieve micro-fulfillmentoplossingen voor supermarkten, winkeliers en het warenhuis van de toekomst. Alle keynotes worden geïllustreerd met innovatieve best practice voorbeelden.

Meer informatie over het gratis toegankelijke evenement is te vinden op: https://www.dematic.com/innovation-day

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This