Fortinet gepositioneerd als ‘visionary’ in het ‘2020 Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure’

23 november 2020

Fortinet is door Gartner als ‘visionary’ gepositioneerd in het marktrapport ‘2020 Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure’.

Gartner definieert een leverancier in het ‘Visionaries’-kwadrant als een leverancier die “blijk geeft van het vermogen om zijn functionele aanbod uit te breiden om tot een unieke en onderscheidende marktbenadering te komen. Een Visionary zal hebben geïnnoveerd in een of meer van de belangrijkste technologische aspecten van de toegangslaag van bedrijfsnetwerken (zoals de beveiliging, beheer of operationele efficiëntie). De mogelijkheid om onderscheidende functionaliteit toe te passen op de complete toegangslaag zal van invloed zijn op diens positie.”

Fortinet is van mening dat deze positionering in combinatie met zijn succesvolle track record op het gebied van innovatie benadrukt dat zijn security-driven networking-strategie een unieke en onderscheidende benadering van de infrastructuurmarkt vertegenwoordigt.

De security-driven networking-aanpak van Fortinet ten aanzien van vaste en draadloze netwerken biedt organisaties een functierijke oplossing met een inherent veilig ontwerp in plaats van een beveiligingsoplossing die achteraf op de bestaande infrastructuur wordt aangebracht. Deze benadering voorziet in integratie van de beveiliging met een overkoepelend platform om de complexiteit terug te dringen en meer functionaliteit te bieden zonder de noodzaak van aanvullende licenties. Dit sluit aan op de langetermijndoelstellingen van IT-afdelingen ten aanzien van de totale eigendomskosten.

De visie van Fortinet stoelt op de volgende pijlers:

  • Kostenbesparingen: De Fortinet LAN Edge Solution reduceert de totale eigendomskosten en maakt een einde aan de noodzaak van overlays door beveiligings- en netwerkfunctionaliteit te verenigen binnen de FortiGate next-generation firewalls. Er komen geen aanvullende licenties of kosten om de hoek kijken bij het inschakelen van het beheer van de rand van het LAN. Het is zelfs mogelijk om Network Access Control (NAC)-functies te activeren en gebruiken zonder de noodzaak van extra kostbare licenties.
  • Minder complexiteit: De Fortinet LAN Edge-oplossing centraliseert het beheer van het LAN en beveiligingsfuncties binnen de next-generation firewall FortiGate. Een centraal overzicht van complexe LAN’s resulteert in eenvoudiger beheer en minder zorgen over ongeplande downtime.

De aanpak van Fortinet vertegenwoordigt een unieke visie op het beheer en de beveiliging van de rand van het LAN. De next-generation firewall FortiGate fungeert daarbij als netwerkcontroller. Deze biedt centraal overzicht, beheer en rapportage en vereenvoudigt de provisioning en het gebruik.

Filip Savat, Country Manager Belux bij Fortinet: “Connectiviteit aan de rand van het LAN is een eerste vereiste voor digitale innovatie. Maar als gevolg van complexiteit is het vaak moeilijk om die te ondersteunen en beveiligen. De technologie van Fortinet vereenvoudigt het beheer en zet de netwerkbeveiliging kracht bij door te zorgen voor een hechte integratie van de netwerkinfrastructuur en beveiligingsarchitectuur van organisaties. Naar onze mening stelt onze door de beveiliging aangestuurde netwerkbenadering ons in staat om klanten een vereenvoudigde, veilige en snellere netwerk- en gebruikservaring te bieden. Deze security-driven networking-aanpak is volgens ons dan ook de reden waarom Fortinet als een van slechts twee leveranciers is opgenomen in het Visionary-kwadrant van het ‘2020 Gartner Wired and Wireless LAN Access Infrastructure Magic Quadrant’.”

Fortinet is al drie jaar na elkaar door Gartner uitgeroepen tot ‘Gartner Peer Insights Customers’ Choice’ in de categorie ‘Wired and Wireless LAN Access Infrastructure’. Deze aanduiding is gebaseerd op waarderingen door geverifieerde professionals die zijn oplossingen gebruiken. Bij het vaststellen van deze waarderingen wordt zowel rekening gehouden met het aantal beoordelingen van eindgebruikers als de algehele waardering voor de leverancier. Fortinet leidt hieruit af dat zijn simpele, veilige en schaalbare aanpak van de rand van het LAN weerklank bij klanten vindt. Fortinet combineert de kracht van security-driven networking en zijn brancheleidende next-generation firewall FortiGate om een oplossing voor de rand van het LAN te bieden die schaalbare ondersteuning biedt voor elke omgeving, van campusnetwerken tot filialen en de omgevingen van thuiswerkers.

  • Campusnetwerken: De Fortinet LAN Edge Solution omvat een integrale configuratie. Dit reduceert de kans op fouten. De oplossing biedt daarnaast een gemeenschappelijk platform voor het dagelijks beheer van het netwerk en de beveiliging. De security-driven networking-aanpak maakt daarmee een einde aan de noodzaak van aanvullende uitbreidingsmodules.
  • SD-Branch: De security-driven networking-aanpak maakt het mogelijk om de drie kerncomponenten van het filiaalnetwerk (SD-WAN, firewall/security en de netwerklaag) te verenigen binnen één platform dat dekking biedt voor alle filialen. Dit vereenvoudigt het overzicht op afstand op geografisch verspreide locaties binnen één geconvergeerde oplossing.
  • Thuiswerkers: De security-driven networking-aanpak van de rand van het netwerk werkt ook in combinatie met draadloze access points op externe locaties. Het gebruik van een centrale FortiGate op het hoofdkantoor reduceert de configuratie- en beheercomplexiteit voor de IT-afdeling en biedt mobiele en thuiswerkers dezelfde ervaring als wanneer ze vanaf kantoor een verbinding zouden maken.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This