Sofindev en Deparco bundelen krachten om verdere groei en innovatie van MEDIAGENIX te versterken

18 november 2020

MEDIAGENIX brengt private equity speler Sofindev aan boord als strategische partner. Dit past in de verdere realisatie van de mondiale groeistrategie van MEDIAGENIX als leider in innovatieve oplossingen voor het beheer van de content supply chain bij mediabedrijven. Sofindev voegt zich als nieuwe partner bij de huidige meerderheidsaandeelhouder Deparco.

Met de komst van Sofindev zet MEDIAGENIX de volgende stap in de verdere expansie als koploper op het gebied van innovatie in het snel veranderende mondiale medialandschap. Dit volgt op de aanstelling eerder dit jaar van Fabrice Maquignon als de nieuwe CEO die het bedrijf moet laten doorbreken als mature wereldspeler. Deze nieuwe stap zal MEDIAGENIX ook versterken in zijn inspanningen om zijn product WHATS’ON en zijn diensten verder te ontwikkelen op het niveau waar het bedrijf anticipeert op de nood van mediabedrijven aan grotere flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie.

Dirk Debraekeleer en Fabrice Maquignon, respectievelijk Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van MEDIAGENIX: “Door een partnerschap aan te gaan met Sofindev haalt MEDIAGENIX een investeerder aan boord die de kennis in huis heeft om ons te helpen de juiste strategische keuzes te maken en bedrijfsmaturiteit te bereiken op wereldschaal. In de snel veranderende mondiale media-industrie moeten onze klanten het beheer van hun hele Content Supply Chain versterken. Dit om een antwoord te bieden aan meer gerichte doelpublieken, de verschuivingen in verdienmodellen, en de toegenomen complexiteit van hun operaties. Ons platform WHATS’ON orkestreert de closed-loop Content Supply Chain, hetgeen de automatisering van hun back office aandrijft en ook voor belangrijke efficiëntieverbeteringen zorgt vanaf de acquisitie en het beheer van rechten, over planning en programmatie van verschillende kanalen tot publicatie en slimme analyses. Tot onze internationale klanten behoren onder andere namen als BBC, DAZN, Disney+, ViacomCBS en sinds kort ook France Télévisions. Dit toont aan dat MEDIAGENIX oplossingen biedt voor alle segmenten van de mondiale mediasector. We verwelkomen Sofindev met genoegen aan boord om onze oplossingen en diensten voor de strategische optimalisering van de Content Supply Chain naar het volgende niveau te tillen.”

Eric Van Droogenbroeck en Carlo Daelemans, partners bij Sofindev: “MEDIAGENIX is een wereldspeler op het gebied van broadcastmanagementsoftware. Hun software beheert de multiplatform operaties van meer dan 100 TV- en mediabedrijven die tot de wereldtop behoren. We zijn enthousiast om, samen met Deparco, het bedrijf en zijn managementteam te ondersteunen in de verdere consolidatie van zijn leiderspositie bij het assisteren van mediabedrijven om inkomsten te genereren uit hun assets.”

Bruno Denys en Wouter Wouters, respectievelijk CEO en Investment Manager bij Deparco: ”Wij zijn ervan overtuigd dat het samenbrengen van de financiële expertise en de best practices van Sofindev als private equity speler, met de hands-on en ondernemende aanpak van Deparco, perfect past bij MEDIAGENIX. De manier waarop Sofindev waarde creëert, menselijk en op maat, maakt hen de ideale partner om duurzaam succes te helpen verzekeren zonder dat de unieke MEDIAGENIX bedrijfscultuur daaronder zal lijden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This