Etex kiest GTT voor wereldwijde SD-WAN-implementatie

13 november 2020

GTT Communications, Inc. (NYSE: GTT), de toonaangevende internationale leverancier van cloudnetwerken voor multinationals, kondigt vandaag aan dat Etex, een internationale specialist in bouwmaterialen, actief in 42 landen, de managed SD-WAN service van GTT geselecteerd heeft. Etex selecteert deze dienst van GTT om zijn tachtig vestigingen in Europa, Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten met elkaar te verbinden. De SD-WAN-oplossing van GTT integreert de GTT Tier 1 internetbackbone met private- en direct-cloud-verbindingen om de prestaties van bedrijfskritische applicaties te verbeteren. Daarnaast levert GTT ook SIP trunking services aan Etex.

De managed SD-WAN service van GTT zorgt ervoor dat alle Etex-vestigingen wereldwijd met elkaar verbonden zijn via een flexibel en veilig netwerk. Daarnaast vergroot de oplossing de beschikbare bandbreedte voor veel van de lastiger te bereiken locaties van het bedrijf, door de hoofd- en back-upverbindingen van de kantoren te combineren in een intelligente active-active set-up. Hierdoor is het mogelijk om het dagelijkse netwerkverkeer over beide verbindingen te verdelen, terwijl de redundante fail-over-optie indien nodig gewoon beschikbaar blijft. Bovendien kiest het applicatieverkeer dankzij de oplossing altijd de meest directe, beschikbare netwerkroute en ondersteunt de service WAN-optimalisatie voor de businessapplicaties van Etex in de Microsoft Azure-cloud.

Bert Janssens, Head of Technology bij Etex: “Samen met GTT hebben we een toekomstbestendig netwerk gebouwd, waarin onze bestaande firewalls zijn ondergebracht en we profiteren van alle voordelen van een flexibele en weerbare managed SD-WAN-oplossing. GTT heeft, met zijn zeer vakkundige team en professionele dienstverlening, een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van ons bedrijf. Ons implementatieproces heeft geprofiteerd van de uitgebreide ervaring die GTT heeft met verschillende managed SD-WAN-technologieën over de hele wereld. We verwachten dat deze nieuwe oplossing onze totale kosten voor het gebruik van ons netwerk flink zal verlagen.”

Ernie Ortega, interim CEO bij GTT: “We zijn blij dat we de wereldwijde activiteiten van Etex mogen ondersteunen met onze veilige en hoogwaardige cloudnetwerkdiensten. We zijn trots dat we samen met onze klanten werken aan de ontwikkeling en bescherming van hun netwerken, die essentieel zijn in het verbinden van werknemers, productiefaciliteiten en cloudapplicaties wereldwijd.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This