Unisys Stealth 6.0 biedt nieuwe automatiserings- en visualisatietools voor een snellere implementatie en een eenvoudiger beheer

13 november 2020

Unisys Corporation kondigt de beschikbaarheid aan van Unisys Stealth 6.0, de recentste versie van haar bekroonde beveiligingssoftware. Nieuwe features zijn onder meer de verbeterde visualisatietools en dashboard om de IT-rapportage en -implementatie van een organisatie sterk te vereenvoudigen. Hierdoor kan de algemene beveiliging van een organisatie worden versterkt en kunnen bedrijven tegelijkertijd de complexiteit van hun IT-omgeving verkleinen met het juiste securitybeleid. Stealth™ vertrouwt op kunstmatige intelligentie (AI)-gestuurde automatisering om de installatie, configuratie en implementatie in de onderneming drastisch te versnellen (tot enkele minuten).

Stealth 6.0 maakt gebruik van microsegmentatie, encryptie en Dynamic Isolation om bedreigingen tegen te houden en zowel publieke, private, hybride, multi-cloud als on-premise omgevingen te beschermen. De beveiligingssoftware is beschikbaar voor bedrijven om een extra laag beveiligingsmaatregelen toe te voegen aan ‘s werelds grootste cloud computing platformen, waaronder Microsoft Azure, Amazon Web Services Cloud en Google Cloud. Stealth biedt ook ondersteuning (via virtual agents/chatbots) voor alle besturingssystemen, waaronder macOS, iOS, iPadOS en Android, waardoor Unisys het breedste scala aan digitale infrastructuur in de IT-industrie kan ondersteunen.

In veel organisaties moeten de securityteams veel kritieke data bewaken en beheren. Wanneer de IT-beveiligingsarchitectuur niet volledig is geïntegreerd, moeten deze teams veel tijd en middelen besteden aan het manueel analyseren van beveiligingslogs en data over de verschillende oplossingen heen. In een recent onderzoek bij securityspecialisten (CISO’s) geeft meer dan de helft (53%) aan dat het opstellen en beheren van beleidsmaatregelen en complexe implementaties de grootste uitdagingen voor hun organisaties vormden. Het manuele werk dat nodig is voor de integratie tussen oplossingen, is voor 51% een grote uitdaging.

Stealth 6.0 bouwt voort op eerdere versies om deze uitdagingen aan te pakken door de features uit te breiden en zero trust security-mogelijkheden te bieden, waaronder:

  • Geautomatiseerde en robuuste beveiliging met AI- en Machine Learning-mogelijkheden om de complexiteit te verminderen door duizenden netwerkcommunicatiestromen te vertalen naar een gestroomlijnde set van beveiligingsmaatregelen. De gebruiksvriendelijke implementatiewizard maakt een snelle implementatie mogelijk, terwijl een robuust API-framework alle Stealth-installatie-, configuratie- en implementatieactiviteiten automatiseert. Dit kan bovendien vanop afstand gebeuren waarbij duizenden endpoints tegelijkertijd in enkele minuten kunnen worden geïnstalleerd.
  • Een state-of-the-art visuele interface die ongeëvenaard gebruiksgemak biedt. De visualisatie van de netwerkomgeving in Stealth maakt het voor organisaties eenvoudig om mogelijks schadelijk dataverkeer op te sporen. Het biedt ook in één oogopslag inzicht in de toepassingen en datastromen die door Stealth worden beschermd.
  • Een uitgebreid, real-time beveiligingsdashboard dat organisaties in één oogopslag een duidelijke en vereenvoudigde kijk geeft op de status van hun netwerk. Hierdoor kunnen organisaties hun resultaten beter sturen op basis van directe inzichten over de omgeving om zo weloverwogen beslissingen te kunnen nemen, te voldoen aan compliance-eisen en de algehele beveiliging van hun onderneming te verbeteren.

“Unisys Stealth geeft onze klanten de mogelijkheid om hun volledige wereldwijde infrastructuur te zien, te segmenteren en te beveiligen via één enkel touchpoint”, aldus Vishal Gupta, chief technology officer en senior VP Products & Platforms bij Unisys. “Sinds het begin van de pandemie zien we steeds meer ondernemingen die met een verspreid personeelsbestand werken en merken we bij hen een toenemende afhankelijkheid van de cloud. Daarom is de noodzaak om security te consolideren en te vereenvoudigen groter dan ooit. Stealth combineert op identiteit gebaseerd toegangsbeheer (IAM) met een gebruiksvriendelijke interface en automatische provisioning die bedrijven in staat stelt te voldoen aan privacy- en compliance-normen en tegelijkertijd hun kosten en complexiteit te verminderen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This