Delmation Products en Docksters slaan handen ineen

12 november 2020

Delmation Products uit Zoetermeer en Docksters uit Zwolle hebben besloten om de handen ineen te slaan. De samenwerking tussen beide ICT-bedrijven biedt klanten naast specialistische kennis van datacommunicatie en IoT-hardware nu ook een cloud-based IoT-monitoringsplatform.

Delmation Products was al enige tijd op zoek naar een universeel platform waarmee IoT-hardware van diverse leveranciers beheerd kan worden. De specialist in IoT-vraagstukken en -oplossingen heeft met Docksters een perfecte samenwerkingspartner gevonden, gespecialiseerd in datamanagement, analyse, monitoring en visualisatie. Met de samenwerking krijgt Docksters toegang tot de distributiekanalen van Delmation (met onder andere hardware van Teltonika en diverse LoRa-fabrikanten) en kan het klanten breder adviseren over de hardwarematige invulling van IoT-toepassingen.

Industriële IoT-toepassingen in gebouwen en bewegende objecten

Het IoT-cloudplatform van Docksters biedt volledige ondersteuning voor industriële IoT-toepassingen in gebouwen en bewegende objecten. Zo kunnen gebruikers IoT-nodes en gateways eenvoudig beheren in het platform en bijvoorbeeld plattegronden importeren, sensorzones definiëren en gegevens visualiseren. Deze toepassing maakt het in smartbuildings mogelijk om de temperatuur, vochtigheid, lichtniveaus, CO2 en beweging te meten en inzichtelijk te maken.

Voor de transport en logistiek biedt het platform toepassingen om via Google Maps bewegende objecten te monitoren en te bewaken binnen vooraf gedefinieerde regio’s. Bovendien kunnen apparaten in openbare IoT-netwerken, zoals Narrowband-IoT, LTE-M of LoRaWAN, GPS-gegevens uitlezen, aanvullen of vervangen door middel van driehoeksmeting.

Met de samenwerking stellen Delmation en Docksters klanten in staat om nog meer waardevolle visuele informatie te halen uit hun IoT-toepassingen. Informatie die de procesefficiëntie verbetert, planning makkelijker maakt, uitvaltijden reduceert en kosten verlaagt.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This