ABB introduceert nieuw UPS-systeem

11 november 2020

Met MegaFlex introduceert ABB een robuust en compact UPS-systeem dat zich onderscheidt door een footprint die 45 procent kleiner is dan bij vergelijkbare modellen. Nu er steeds meer gebruik wordt gemaakt van Saas- (Software as a Service) en IaaS-diensten (Infrastructure as a Service) is de continuïteit van datacenters nog nooit zo kritisch geweest. Als marktleider in UPS-technologie richt ABB zich met de MegaFlex-range op het marktsegment van IEC- en UL-gecertificeerde UPS-systemen in de vermogensrange tot max. 1,5 respectievelijk 1,6 MW.

Compacte footprint

De MegaFlex-oplossing onderscheidt zich met een ongekende beschikbaarheid en betrouwbaarheid en de meest compacte footprint. Deze is 45 procent kleiner ten opzichte van vergelijkbare IEC-versies in deze vermogensrange. Ondanks de bescheiden footprint staat de UPS garant voor een indrukwekkend duurzame vermogenstechnologie. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de verminderde energieverliezen dankzij de converters die, afhankelijk van de IT-belasting, goed zijn voor een efficiëntie van max. 97,4 procent. Die hoge efficiëntie is in lijn met ABB’s ‘Mission to Zero’ – een initiatief dat zich richt op emissievrije steden. Daarnaast toont de hoge efficiëntie de betrokkenheid van het bedrijf aan bij het leveren van veilige, slimme en duurzame vermogenstechnologie voor de wereld van datacenters.

Schaalbaar en redundant

Freek van Alphen, manager Datacenter solution ABB Benelux: “Naarmate grote datacenters steeds hogere vermogenseisen stellen, neemt ook de vraag naar schaalbare, redundante vermogensoplossingen toe. Door de grote hoeveelheid energie die de datacenters gebruiken, geldt daarbij dat zelfs geringe efficiëntieverbeteringen al voor forse kostenbesparingen zorgen. En belangrijker nog: het ondersteunt onze betrokkenheid bij het thema duurzaamheid. De MegaFlex DPA-serie is ontwikkeld als antwoord op die toenemende vermogensvraag en combineert daarbij op een slimme manier de hoogst mogelijke efficiëntie-classificatie met de kleinste footprint. De MegaFlex maakt daarbij deel uit van ABB’s brede portfolio elektrificatie- en digitale oplossingen op basis van efficiënte en betrouwbare datacenter-technologie.”

Onderscheidende features van de MegaFlex UPS-oplossing zijn verder:

  • Gestandaardiseerde stroomverdelingsarchitectuur overeenkomstig het Uptime Instituut classificatie enEN 50600
  • Hoog-efficiënte converters in VFI-mode met max. efficiëntie van 97,4 procent voor kostenbesparingen en verbeterd energieverbruik
  • De Power modules kunnen eenvoudig en veilig met een pallet-truck op locatie geplaatst worden
  • Compatibel met Lithium-ion en VRLA (Valve Regulated Lead Acid) batterijen
  • Optionele redundante vermogenscapaciteit van 1.000 kW N+1 en 1.250 kW N+1
  • Grafisch systeemdisplay voor het tonen van metingen, meldingen en alarmeringen voor de operator
  • Mogelijkheid voor optionele communicatiekaarten, waaronder SNMP, Modbus TCP/IP, RS-485
  • Biedt max. 6 MW vermogen en 99,9999% uptime voor de veeleisende datacenters van vandaag.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This