Western Digital breidt flash-portfolio uit met drie nieuwe SSD’s

11 november 2020

Western Digital wil inspelen op het zettabyte tijdperk en introduceert hiervoor een reeks nieuwe NVMe SSD’s voor architecturen waarin data centraal staat, ofwel data-centric architecturen. De schijven zijn in te zetten in datacenters, bij industriële IoT-toepassingen, de auto-industrie, maar ook thuis. Het betreft de Ultrastar DC ZN540 ZNS NVMe SSD voor enterprise, de IX SN530 industriële SSD en de WD Blue NVMe SSD 2 TB voor snellere pc-prestaties. De producten zijn ontwikkeld dankzij Western Digitals verticale integratiemogelijkheden – van het ontwerpen en produceren van NAND-flash tot het ontwikkelen van eigen interne SSD-controllers en firmware.

Efficiënte enterprise SSD

Volgens onderzoeksbureau IDC wordt er de komende drie jaar meer data gecreëerd dan in de afgelopen 30 jaar samen. Verouderde architecturen kunnen de veelvoud aan datasets die miljarden verbonden systemen genereren niet bijhouden. De uitdaging is om op een efficiënte en kosteneffectieve manier een data-infrastructuur te bouwen die wel kan voldoen aan de data-eisen van dat zettabyte-tijdperk. Opslag is daarin essentieel en fundamenteel. Dat leidde tot de ontwikkeling van Zoned Storage, de nieuwe opslagarchitectuur voor toekomstgerichte datacenters, waaraan Western Digital bijdraagt.

Daarnaast voorziet het bedrijf nu geselecteerde klanten van de nieuwe Ultrastar DC ZN540 ZNS NVMe SSD. Deze bevat een verticaal geïntegreerde dual-port NVMe-controller en capaciteiten tot 8 TB in een standaard U.2-vormfactor. Door gebruik te maken van zoned namespaces (ZNS) is de DC ZN540 geschikt voor multi-tenancy omgevingen en andere data-centric toepassingen zoals event stream processing (ESP). Vergeleken met conventionele SSD’s levert de schijf tot 4 keer betere prestaties en 2,5 keer QoS-verbeteringen, evenals betere efficiëntie, gebruiksgemak en schaal, terwijl de TCO (Total Cost of Ownership) voor openbare en private cloudinfrastructuur lager is.

Western Digital zet zich in voor de ontwikkeling van een uitgebreid Zoned Storage-ecosysteem en toepassingsondersteuning, waaronder het synergiebeheer van hoge capaciteit SMR HDD’s en ZNS SSD’s onder een gestandaardiseerd Zoned Storage-framework.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This