Dell Technologies HPC- en AI-oplossingen helpen TGen de genoomsequentietijd te verminderen van twee weken tot minder dan acht uur

10 november 2020

Dell Technologies lanceert nieuwe Dell EMC Ready-oplossingen en high performance computing (HPC)-samenwerkingen met cloudserviceproviders om AI- en geavanceerde computing-innovatie in de gezondheidszorg, biowetenschappen en productie te versnellen.

“Innovatie en ideeën die grote veranderingen teweeg brengen beginnen altijd bij mensen die groot denken”, zegt Thierry Pellegrino, vice-president Data-Centric Workloads & Solutions, Dell Technologies. “Wij willen HPC en AI stimuleren en democratiseren door deze technologieën toegankelijker te maken voor de grote denkers die onze toekomst zullen vormgeven.”

Nieuwe ontdekkingen met Dell EMC Ready-oplossingen voor HPC Genomics

De nieuwe Dell EMC Ready-oplossing voor HPC Genomics is ontwikkeld om bedrijven te helpen systemen voor genomische analyse snel en voordelig in productie te krijgen. Modulaire bouwstenen met Dell EMC PowerEdge-servers, Dell EMC PowerSwitch networking en Dell EMC-opslag kunnen worden geconfigureerd voor verschillende use cases. Met speciaal ontworpen software voor bio-informatica en workload managementkunnen klanten complexe genomische data sneller verwerken voor gepersonaliseerde behandelingen en ziektepatronen en behandelresultaten voorspellen.

Het Translational Genomics Research Institute (TGen) doet ontdekkingen over veel voorkomende en complexe ziektes en vertaalt deze naar behandelingen voor patiënten. Om de resultaten van genomische sequencing van het laboratorium te vertalen naar de behandelingen van de patiënt, is snelheid van groot belang. TGen moet enorme hoeveelheden data manipuleren; indien nodig verplaatsen, beveiligen, beheren en snel verwerken. Met de Dell EMC Ready-oplossing voor HPC Genomics kon TGen de genoomsequentietijd terugbrengen van twee weken naar minder dan acht uur.

“Klinische resultaten moeten zo snel mogelijk bekend zijn, zodat artsen sneller beslissingen kunnen nemen. Je wilt geen twee of drie weken wachten”, zegt James Lowey, chief information officer bij TGen. “Met de Dell EMC Ready-oplossing voor HPC Genomics zijn de resultaten klinisch relevanter en we kunnen ze dezelfde dag nog terug hebben, wat fantastisch is voor patiënten en hun families.”

Sneller producten ontwerpen

Engineering teams moeten innovatieve producten in een steeds hoger tempo leveren. Het verkennen van verschillende scenario’s maakt deel uit van hun proces, maar het is vaak niet mogelijk om snel nieuwe opties te modelleren en te simuleren.

De Dell EMC Ready-oplossing voor Digital Manufacturing − met Altair Hyperworks Unlimited-apparaten − combineert Dell Technologies server, storage en networking met Altair’s simulatie-applicaties en HPC-middleware. De oplossing wordt geleverd als een managed service en helpt bedrijven om HPC-complexiteit te verminderen, te voldoen aan groeiende computing-behoeften en simulaties uit te voeren tegen een betaalbare prijs. Zowel on-premises als in de cloud hebben engineers en wetenschappers gemakkelijk toegang tot HPC-clusters die het productontwerpproces kunnen verbeteren en versnellen.

De motorfietsfabrikant Royal Enfield kende eerder lange doorlooptijden voor complexe, dynamische evenementen, waardoor ze geen tijd hadden om ontwerpen voor motorfietsen te verbeteren. Daarom gebruikte het bedrijf de nieuwe service voor voor- en nabewerking om complexe finite element-modellen en andere analyses op te lossen.

“Vroeger duurde het drie of vier dagen om één run te doen, nu kunnen we meerdere runs per dag doen”, zegt Rod Giles, hoofd Computer Aided Design and Engineering bij Royal Enfield. “Door deze service kunnen we effectiever invloed uitoefenen op het ontwerp van de motorfiets. Het eerste prototype zal representatiever zijn, waardoor we enorm veel tijd besparen in de ontwikkelingscyclus.”

Dell EMC Ready-oplossingen met Bright Computing’s Bright Cluster Manager helpen het proces van het bouwen en beheren van moderne high-performance clusters te automatiseren. De nieuwste release van Bright heeft een integratie met VMware voor virtualisatie, containers en multi-cloudbeheer. Hierdoor kunnen HPC-klanten gemakkelijk gebruikmaken van hun bestaande VMware-clusters om meer AI-workloads uit te voeren. De software combineert provisioning, monitoring en veranderingsbeheer in één tool die de hele levenscyclus van het cluster omvat. Met dynamische cloud provisioning kunnen klanten een cluster in public clouds bouwen of hun fysieke cluster uitbreiden naar public clouds voor extra capaciteit.

HPC naar de cloud brengen met HPC en AI as-a-Service

Het as-a-Service-model biedt toegang tot HPC-resources in de cloud tegen een prijs- en commitment niveau dat logisch is voor klanten. Met deze besparingen kunnen teams data-intensieve workloads uitvoeren, inclusief AI en high-performance data-analyse, voor nieuwe en innovatieve use cases.

Dell Technologies werkt samen met toonaangevende cloudgebaseerde HPC-providers om managed services, hosting, colocatie en on-demand resources te bieden. Door nieuwe overeenkomsten met DXC Technology in Azië-Pacific en Japan, R Systems in Noord-Amerika en Verne Global in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, kan Dell Technologies organisaties over de hele wereld ondersteunen.

Neem bijvoorbeeld Startup Spire Global, een analytics-bedrijf gespecialiseerd in het tracken van wereldwijde datasets die worden aangedreven door een grote hoeveelheid nanosatellieten. Ze tracken bijvoorbeeld maritieme-, luchtvaart- en weerpatronen. Spire wilde geen grote investering doen in een HPC-systeem met een vast formaat dat ze niet volledig konden gebruiken vanwege de ‘explosieve’ gebruikspatronen. Daarom wendde Spire zich tot HPC as-a-Service van R Systems, die het contract aanpaste aan de organische groei van Spire. Hierdoor kan Spire zich volledig focussen op het helpen van zijn klanten bij het beheren van hun weersrisico’s zonder de complexiteit van het ontwerpen, beheren en onderhouden van HPC-infrastructuur en personeel.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This