Progress breidt Chef-productaanbod uit

4 november 2020

Progress heeft een aantal nieuwe ontwikkelingen aangekondigd die ontworpen zijn om het Chef-productaanbod op de gewenste schaal te implementeren. Zo kunnen zowel nieuwe als ervaren gebruikers profiteren van het DevSecOps-productaanbod dat inmiddels als de industrienorm wordt gezien. Progress heeft op 6 oktober de definitieve overname van Chef bekendgemaakt. Met deze overname heeft Progress het bereik van zijn platform voor het ontwikkelen en implementeren van applicaties uitgebreid naar DevSecOps-gebruikers wereldwijd. Tot de innovaties die vandaag zijn aangekondigd behoren onder meer op de werkbelasting afgestemde onderdelen voor Chef Infrastructure Management en Chef App Delivery. Daarnaast zijn er uitbreidingen van de Chef Compliance-serie zoals Cloud Target Scanning en Chef Premium Content en is er een nieuw valideringsprogramma voor ‘Learn Chef’-vaardigheden toegevoegd. 

“Grote ondernemingen hebben automatiseringsoplossingen nodig waarmee ze een algemeen bruikbare en modulaire aanpak kunnen toepassen voor het definiëren van applicaties en infrastructuur, om deze vervolgens als pakket te leveren aan on-premises, hybride en cloud-omgevingen”, aldus Jim Mercer, directeur onderzoek DevOps & DevSecOps bij IDC. “Nauwere samenwerking tussen leden van multidisciplinaire teams, uiteenlopend van ontwikkelaars en ontwerpers tot DevOps-specialisten en data-analisten, betekent dat er adequater wordt gereageerd op klanten en leidt tegelijkertijd tot betere beveiliging en compliance. Leveranciers die een volledig pakket oplossingen bieden om aan die behoeften te voldoen, kunnen een aanzienlijke waarde toevoegen in de hedendaagse markt.”

De Chef DevSecOps-serie zorgt ervoor dat applicatie-, DevOps- en beveiligingsteams binnen grote ondernemingen goed kunnen samenwerken en alles als programmacode kunnen definiëren: compliance-beleidsregels, infrastructuur, leveringseisen voor applicaties en nog veel meer. Dankzij een gemeenschappelijke DevOps-taal die kan worden gedeeld, geschaald en geautomatiseerd om de levenscyclus van het softwareontwikkelingstraject te verbeteren, kunnen teams echt vaart zetten achter de digitale transformatie en het potentieel van de cloud optimaal gaan benutten. 

Tot de nieuwe nieuwe ontwikkelingen behoren onder meer: 

  • Chef Infrastructure Management: Gebouwd op Chef Infra en Chef Automate. Maakt veilig infrastructuurbeheer op elke schaal eenvoudig en levert duidelijke inzichten op waar DevSecOps-specialisten wat aan hebben. Chef Infrastructure Management biedt betere prestaties, eenvoudigere implementatie en eenvoudiger beheer. Ook helpt het organisaties om upgradetijden van weken naar uren te verlagen. 
  • Chef App Delivery: Gebouwd op Chef Habitat, Chef Infra en Chef Automate. Stelt gebruikers in staat om applicaties sneller te definiëren en als pakket te leveren. Beter toegangsbeheer, verdere integratie van tools, en nieuwe documentatie, hulpbronnen en training stelt gebruikers in staat om applicaties 90% sneller in te zetten voor productie en verlaagt de overhead voor app-onderhoud met 80%.
  • Verbeterde compliance en Chef Premium Content: Met Cloud Target Scanning kunnen gebruikers eenvoudig een groot aantal cloud-hulpbronnen scannen; geschikt voor toepassing op alle grote openbare cloud-providers. Een nieuwe contentleveringsdienst biedt cloud-based toegang tot een groeiende bibliotheek met zorgvuldig ontwikkelde, CIS-gecertificeerde, up-to-date Chef Premium Content voor het scannen op compliance en het herstellen van eventuele fouten. 
  • Valideringsprogramma voor ‘Learn Chef’-vaardigheden: Dit programma, dat is gebouwd op het ‘Learn Chef’-platform en voldoet aan de OpenBadges-norm, biedt valideringsniveaus die zijn gebaseerd op online gevolgde cursussen en behaalde examens. Deze validering is een uitbreiding van het Chef-partnerprogramma. Dankzij de efficiënte, nuttige en gevalideerde trajecten voor het verwerven van vaardigheden kunnen klanten sneller waarde halen uit hun partnerprogramma. 

“De vandaag aangekondigde innovaties tonen hoezeer wij begaan zijn met OpenSource-software. Door onderdeel te worden van Progress zal de reputatie van Chef nóg verder kunnen groeien in de DevSecOps-sector,” zegt Sundar Subramanian, algemeen directeur Chef Business bij Progress. “De producten die wij bouwen kunnen op de werkbelasting worden afgestemd en helpen IT’ers om beter samen te werken. Deze producten kunnen in een breed spectrum van ondernemingen gebruikt worden en dat betekent dat zowel bestaande klanten als prospects nu nóg meer waarde kunnen halen uit de software die Progress en Chef aanbiedt.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This