Enreach voegt geavanceerde conversational AI toe aan portfolio met overname van Botsquad

4 november 2020

Enreach versterkt haar productaanbod met de overname van het Nederlandse Botsquad, een pionier in conversational Artificial Intelligence (AI). Deze toevoeging aan het portfolio van de snelgroeiende Europese unified communications-groep brengt geavanceerde en toegankelijke chatbot-opties naar Enreach partners en klanten in heel Europa.

Enreach is de groep waartoe verschillende Europese bedrijven zoals Eazit, Voiceworks, Swyx, ipnordic, Herobase, masvoz, Network Telecom en Centile behoren. Alle labels dragen bij aan intelligente, geïntegreerde IT- en communicatieoplossingen die zorgen voor een optimale communicatie en workflow tussen organisaties. Enreach is actief in meer dan 25 landen.

Conversational AI in voice-diensten

De technologie van Botsquad wordt geïntegreerd in het volledige Enreach-portfolio, met directe verbeteringen aan de contactcenteroplossing van de groep. Naast tekstgebaseerde chat investeert Enreach, gesteund door investeringsmaatschappij Waterland, in de verdere ontwikkeling van de technologie van Botsquad om conversational AI ook te integreren in voice-diensten.

De oprichters van Botsquad hebben een sterke positie opgebouwd in de snelgroeiende markt van conversational AI met hun brede omnichannel chatbot-oplossingen voor een breed scala aan organisaties. Met Enreach is deze conversational AI-ervaring nu beschikbaar als complete oplossing voor het mkb. Met het Botsquad-platform kunnen partners en klanten snel geavanceerde systemen bouwen op basis van vooraf geconfigureerde componenten. Dit kan via een eenvoudig online model dat gebaseerd is op de open Bubbelscript-programmeertaal van het bedrijf.

Unified communications

Stijn Nijhuis, CEO van Enreach: “Botsquad heeft een hoge benchmark neergezet in de markt van conversational AI op het gebied van performance en bruikbaarheid. Het bedrijf past perfect in onze buy-and-build-strategie om Europees marktleider te worden op het gebied van unified communications. De technologie van Botsquad is zeer geavanceerd, maar toch eenvoudig te implementeren en betaalbaar. Daarnaast levert het een betere gebruikerservaring dan de concurrentie en is het een solide basis voor het grotere potentieel dat voice-AI biedt.”

Het Botsquad-team heeft meer dan twintig jaar ervaring in conversational AI voor chat, voice en applicaties. De state-of-the-art technologie van Botsquad biedt een solide basis voor verdere toepassingen op het gebied van conversational AI, van slimme Interactive Voice Response (IVR’s) tot chatgebaseerde klantenservice. Voorafgaand aan de overname werkten Botsquad en Enreach al samen om conversational AI te leveren aan een gezamenlijke klant.

Anne Bakker, co-founder van Botsquad, voegt toe: “Deze overname stelt ons in staat samen te werken met Enreach en een aanzienlijk marktpotentieel te ontsluiten in Europa, waar zowel bestaande als nieuwe klanten binnen de groep van kunnen profiteren. Ons geavanceerde conversational AI-platform en de go-to-market-kracht van Enreach is een winnende combinatie.”

Voice en meer

Enreach integreert de technologie van Botsquad in haar bestaande cloud PBX- en cloud contactcenter-producten, waardoor klanten direct eenvoudig toegang krijgen tot geavanceerde, flexibele chatbot-opties. Als volgende stap zullen de ontwikkelteams van Botsquad en Enreach samenwerken aan aanvullende voice AI-mogelijkheden die verdere kansen creëren voor partners en klanten. Zo kunnen traditionele, op cijfers gebaseerde IVR-systemen worden geüpgraded zodat klanten veel realistischer en flexibeler gesprekken kunnen voeren, in plaats van cijfers in te toetsen of gelimiteerd te zijn tot een beperkt aantal opties voor spraakherkenning. Andere voorbeelden van conversational AI-voordelen zijn: betere after-agent kwaliteitssurveys, intelligente voicemail, auto-attendance en stemgebaseerde boekingsoplossingen. Integratie van geavanceerde conversational AI in het gehele Enreach-portfolio biedt ook bredere kansen in verticale markten, zoals zorg, retail, transport en reizen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This