Nieuwe WAN Edge-technologieën van Cisco moeten gebruik van cloud verder vereenvoudigen

3 november 2020

Cisco heeft vandaag nieuwe routertechnologie voorgesteld. De Catalyst 8000 Edge-reeks is nieuwe edge computing hardware die toelaat om langeafstandsnetwerken sneller en gemakkelijker te koppelen met de cloud.

Almaar meer organisaties maken gebruik van extra rekenkracht in de verste uithoeken van hun bedrijfsnetwerk (de edge), om de prestaties van software in bijvoorbeeld bijkantoren te verbeteren en om een snelle toegang tot cloudtoepassingen te garanderen. Anderzijds maakt edge computing IT-beheer complexer, met minder controle en zichtbaarheid over de applicaties die op het netwerk draaien.

“Onze nieuwe Cisco Catalyst 8000 Edge-router biedt klanten een veilige connectiviteit voor applicaties in de cloud, het datacenter én de edge”, zegt Frank De Reymaeker, Head of Enterprise Networking bij Cisco Belux. “De belangrijkste troef is dat de Catalyst 8000 Edge-routerfamilie gebruikmaakt van intent-based networking en gevorderde analytics, waarmee we klanten meer inzicht geven in netwerk- of applicatieproblemen. Zo kunnen IT-teams de gebruikerservaring continu verbeteren.”

Het Amerikaanse Adventist Health System, dat diensten verleent aan ziekenhuizen en artsenpraktijken, stelt vast dat klanten almaar meer nood hebben aan krachtige WAN-technologieën: “Door het toenemende gebruik van onder meer cloudsoftware, telegeneeskunde en hogedefinitie-beeldvorming hebben we voor ons netwerk een veilige, flexibele en schaalbare connectiviteit nodig. De Catalyst 8000 Edge brengt ons de snelheden die we nodig hebben, gekoppeld met een optimale zichtbaarheid en beveiliging”, zegt Ed Vanderpool, IT Technical Manager bij Adventist Health.

Dankzij deze nieuwe technologieën kunnen klanten op eigen ritme nieuwe cloudtoepassingen in gebruik nemen. Een Secure Access Service Edge (SASE)-architectuur is mogelijk omdat Cisco SD-WAN cloud management en cloud security samenbrengt in één oplossing. Voor klanten die een on-premise oplossing nodig hebben, maakt Cisco een volledige SD-WAN-beveiliging mogelijk.

De Catalyst 8000-familie bestaat uit drie componenten:

  • Het Catalyst 8500 Series Edge Platform is gebouwd voor datacenters en colocatiesites. Het is uitgerust met de eerste geïntegreerde 40G- en 100G Ethernet-poorten in de branche, en met Cisco’s derde generatie Quantum Flow-processor – een gepatenteerde ASIC-chip.
  • De modulaire Catalyst 8300 Series Edge-router zorgt voor netwerkconnectiviteit in bijkantoren. Hij biedt tot vier keer betere SD-WAN-prestaties dan de huidige Integrated Services Routers (ISR’s) van Cisco.
  • De Catalyst 8000V Edge-software biedt dezelfde routeringsmogelijkheden. Klanten kunnen de software in de cloud draaien of op eigen hardware.

Met zijn Catalyst Cellular Gateway helpt Cisco klanten om ook 4G LTE toe te voegen aan hun langeafstandsnetwerk, voor mobiele toegang tot hun SD-WAN, binnen de bedrijfsmuren en tegen gigabitsnelheden. 5G-connectiviteit volgt binnenkort.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This